Прикарпатські тероборонівці відпрацьовують штурмові дії за стандартами НАТО
опубліковано 04 травня 2023 року о 16:32

Запоріжжя й надалі залишається неспокійним. Нічні, а подекуди ранкові атаки ракетами та дронами-камікадзе по населених пунктах області ще раз доводять – ворог не залишить у спокої українських громадян, допоки ми їх силою не проженемо. Військові, як ніхто, це розуміють та постійно вдосконалюють свою бойову підготовку, укріпляють позиції та не дають окупантам жодних шансів просунутись хоч на сантиметр вперед.

«Ми повинні бути постійно готовими до будь-якого розвитку подій, тому практично щодня тренуємо свої резерви, – розповідає сержант одного з підрозділів івано-франківської бригади ТрО на псевдо «Коба». – Усі хлопці вже мають бойовий досвід, то ж знають, як себе може найімовірніше поводити противник. Проте його не варто недооцінювати, тому й на тренуваннях відпрацьовуємо різноманітні можливі сценарії.

Місце для практичних дій прикарпатські військові обирають щоразу нове, аби не призвичаюватись до вже знайомого рельєфу та працювати в нових для себе умовах.

«Нині більше уваги приділяємо штурмовим діям, тренуємось виявляти противника на ймовірно небезпечних ділянках та, за потреби, знищувати його або брати в полон, – продовжує «Коба». – Під час навчань використовуємо натовські види тактики та діємо малими штурмовими групами. Також користуємось, поки що на тренуваннях, іноземними видами стрілецької зброї, яку нам надали західні партнери. На відміну від звичного нам «Калаша» чи «покемона» іноземні аналоги є набагато зручнішими та влучніше стріляють. Простіше кажучи, наші воїни повинні вміти користуватись різним озброєнням, виявляти та знати, як знешкодити вибухівку, надавати першу медичну допомогу і, зрештою, успішно виконати бойове завдання».

Військовий на позивний «Писар» каже, що під час тренувань завжди розробляють різні сценарії та продумують кілька можливих варіантів виконання завдання.

«За потреби використовуємо розвідувальний дрон, працюємо малими групами під прикриттям снайперів, використовуємо засоби маскування. Звісно, ми не спецпризначенці, проте маємо знати, як діяти в разі потреби, а стара радянська тактика, ну, скажемо так, надто стандартна, передбачувана і завдає окупантам, самі знаєте, яких величезних втрат. Треба діяти креативно та максимально злагоджено, аби зберегти життя своїх побратимів».


За матеріалами АрміяІнформ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux