Про забезпечення необхідними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, військовослужбовців йшлося на нараді в ОВА

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко провела нараду із керівниками департаментів, управлінь охорони здоров’я, соціальної політики облдержадміністрації, управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, закладів охорони здоров'я, соціальної сфери Івано-Франківщини та представниками громадських організацій.

На зустрічі обговорювали  питання реабілітації осіб із обмеженими фізичними можливостями, надання їм необхідної реабілітаційної допомоги, протезування кінцівок поранених військовослужбовців і тих, які постраждали від бойових дій росії проти України, та забезпечення їх соціальними гарантіями.

Захід відбувся за участю  урядового уповноваженого з прав осіб із інвалідністю Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколи Макара та начальника відділу в області Міністерства у справах ветеранів України Володимира Веркальця.

 «У зв’язку із військовою агресією російської федерації проти нашої держави збільшилась кількість людей, яким необхідні технічні та інші засоби реабілітації. У першу чергу - це люди, які захищали нашу державу. Для того, щоби надавати їм необхідну допомогу і системно відповідати на виклики сьогодення, ми повинні зробити усе, щоби люди, які цього потребують отримували необхідні засоби реабілітації», - наголосила  Людмила Сірко.

Йшлося про кваліфіковану роботу щодо підготовки  осіб з інвалідністю до протезування, навчання, як користуватися протезно-ортопедичними виробами, реабілітаційні заходи, комплекс медичних, фізичних, соціальних, психологічних заходів, а також роботу протезно-ортопедичних виробників, що спеціалізується на виготовленні технічних та інших засобів реабілітації (ортопедичного взуття, протезно-ортопедичних виробів, в тому числі спеціальних засобів для самообслуговування та догляду) за індивідуальними замовленнями осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та військовослужбовців.

Зауважувалося, що важливими є  послуги відповідних фондів, роль кожного з них для таких пацієнтів та забезпечення їх необхідними засобами для реабілітації.

Учасники наради визначили умови ефективної комунікації фонду соціального захисту людей з інвалідністю, ЦНАПів і лікарень задля вирішення проблемних питань, які обговорювалися.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux