Презентація результатів дослідницького проєкту IT Research Resilience відбулася у Львові

28 липня у Львові відбулась офіційна презентація результатів масштабного дослідницького проєкту IT Research Resilience. Захід  відвідав  заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко,  начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації  Ігор Фіняк, президент «Центру Європейської інтеграції» Геннадій Микитка та керівник Івано-Франківського ІТ-кластера Ірина Дарвай.


IT Research Resilience – це виняткове дослідження, яке відображає реальний стан індустрії під час війни мовою цифр. Зокрема, скільки фахівців релокувались по території країни, а яка частина емігрувала, як компанії підтримують відносини на міжнародному ринку, які є ризики та виклики, як змінилась галузь у розрізі заробітних плат та обсяги підтримки благодійності чи військових. 

Богдан Футерко зазначив: "Львівський ІТ-кластер спільно з регіональними кластерами західних областей провів значну роботу, щодо реалізації дослідницького проєкту IT Research Resilience. Дослідження показує важливі на даний час економічні показники ІТ-галузі та дозволяє прогнозувати виклики, що очікуються в майбутньому».


Результати IT Research Resilience показують, які регіони країни є ключовими для ІТ станом на сьогодні і які можливі сценарії розвитку подальших подій для галузі: наскільки її можна вважати стабільною, чи яких заходів вжити, аби підтримати експортну індустрію та загальний ІТ-індустрії на українську економіку.


Важливо сказати, що Асоціація «Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг» є найбільшим ІТ-кластером в Україні, який об'єднав 220 технологічних компаній та вже понад 10 років втілює низку проєктів для покращення рівня міжнародного співробітництва, підвищення рівня освіти та розвитку інфраструктури для створення сприятливих умов росту ІТ-індустрії. Від початку війни, спільнота кластера сконцентрувалася на підтримці Збройних сил України, допомозі релокованим, підвищенні рівня безпеки в західному регіоні.


Сьогодні усвідомлюємо наскільки необхідно оперувати актуальними даними та розуміти, що відбувається з індустрією. Саме це дозволить сформувати дієві та ефективні подальші кроки з підтримки, відновлення та розвитку технологічного бізнесу.

Поряд з цим, кластер із 24 лютого веде  ще більше проєктів, націлених на  допомогу з забезпечення критичної інфраструктури старлінками (комунальні підприємства, медичні заклади), створення Центру ментального здоров‘я в рамках проєкту UNBROKEN Ukraine. 

Спільно  ми переможемо!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux