Понад 86 тисяч людей, котрі прибули на Прикарпаття із зони проведення бойових дій, отримали допомогу з держбюджету на суму понад 1 млрд 255 млн гривень

За участю заступниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко відбулося засідання колегії департаменту соціальної політики облдержадміністрації. В її роботі взяли участь керівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад, директори інтернатних установ системи соціального захисту населення області, обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю (повнолітніх) та дітей з інвалідністю «Лелеченя», обласного закладу оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії», центру соціально-психологічної допомоги в селища Верховина.

Колегія розглянула ряд питань, зокрема, про підсумки роботи сфери соціального захисту населення за І півріччя 2022 року та стану підготовки до опалювального періоду. Доповідачі відмітили, що, не зважаючи на воєнний стан, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення працювали у штатному режимі.  

Впродовж І півріччя поточного року нараховано різних видів соціальних допомог, субсидій та пільг на загальну суму понад 3 млн. гривень для понад як 320 тис. жителів області в тому числі 86 тисяч внутрішньо переміщених людей. Соціальна сфера Івано-Франківщини працює у посиленому режимі, адже регіон став прихистком для сотень тисяч людей, котрі постраждали від російських окупантів. Наша область є надійним тилом для тимчасово переміщених осіб. З початку війни в області почав діяти координаційний штаб для тимчасово переміщених людей, діяльність якого спрямована на координацію прийому людей, їх поселення та надання необхідної допомоги. 

Станом на сьогодні  в області на обліку перебувають більше 141 тис. внутрішньо переміщених людей.

Згідно з чинним законодавством, особи, які прибули з областей, де ведуться активні бойові дії, мають право на щомісячну фінансову підтримку від держави в розмірі 2000 грн для дорослих осіб та 3000 грн для дітей та осіб з інвалідністю. На сьогодні таку допомогу з держбюджету отримали понад 86 тис осіб, які прибули до нашої області на суму 1 млрд 255 млн 633 тис гривень.  

З метою забезпечення сталого та безперебійного проходження опалювального сезону наказом департаменту від 07.07.2022 №163-1 затверджено план заходів із підготовки до опалювального періоду 2022- 2023 років. Здійснюється роз’яснювальна робота в установах та закладах системи соціального захисту населення області з правил та безпечності користування природнім газом та електрообладнанням у побуті. Визначені уповноважені особи з техніки безпеки та охорони праці у закладах та установах соціального захисту населення області. Всім директора установ системи соціального захисту населення за результатами колегії дано доручення посилити роботу з підготовки і проходження опалювального періоду 2022-2023 року. 

За вагомий внесок у розвиток соціальної сфери області, організацію роботи щодо надання прихистку внутрішньо переміщеним особам та з нагоди відзначення Дня Незалежності України колективи структурних підрозділів з питань соціального захисту населення області та підпорядкованих установ системи соціального захисту населення області нагороджено відповідними відзнаками.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux