Підсумки роботи обласної дитячої клінічної лікарні за минулий рік обговорили на нараді

7 лютого заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь у нараді, де підбили підсумки роботи  обласної дитячої клінічної лікарні за минулий рік. Захід відбувся за участю першого заступника голови обласної ради Василя Гладія, директора департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка, головного спеціаліста з організації педіатричної допомоги ДОЗ ОДА Лариси Підвербецької  та колективу лікарні.

На початку зустрічі від імені голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук присутніх привітала її заступниця Людмила Сірко. Окрім цього, посадовиця подякувала медикам за їх відмінну та злагоджену роботу, зауваживши, що обласна військова адміністрація спрямовує максимально можливе фінансування на галузь охорони здоров’я, придбання необхідного обладнання для здійснення ефективної діагностики та якісного лікування дітей. 

Також Людмила Сірко наголосила, що в обласній дитячій клінічній лікарні спостерігаються прогресивні зміни, очевидні нові впровадження, які помітно покращили якість надання медичної допомоги у цьому закладі. Заступниця голови ОДА висловила готовність й надалі сприяти та допомагати розвитку цього закладу охорони здоров’я.  

Зауважувалося, що минулоріч, тільки за кошти з обласного бюджету було закуплено медичного обладнання більше як на 7,5 млн. гривень.

Під час наради обговорювали перспективи лікарні, проблемні аспекти, шляхи їх вирішення, завдання та  цілі на 2023 рік.  Серед найактуальніших питань  - законтрактовані пакети медпослуг згідно з Програмами медичних гарантій, видатки та надходження за ПМГ,  фінансові надходження з інших джерел, придбання медичного обладнання та медикаментів упродовж 2022 року, питання заробітної  плати  медичних працівників, надання стаціонарної медичної допомоги,  роботу виїзної неонатальної та консультативної педіатричної бригад.

Йшлося про відкриття цьогоріч центру муковісцидозу на базі пульмонологічного відділення, оновлення стандартів лікування, професійний розвиток медичних працівників в національних та міжнародних клініках, подальше впровадження послуг раннього втручання невідкладних станів, розширення спектру оперативних втручань хірургічного профілю, впровадження методики регіональної аналгезії у відділеннях інтенсивної терапії, завершення капітального ремонту кількох відділень тощо.

Ігор Дмитренко подякував медичним працівникам за тисячі врятованих дитячих життів, адже, за його словами, саме це найкращий показник успішної роботи закладу. Свідчить про це й зниження рівня дитячої смертності, зокрема малюків до року. Також очільник галузі медицини області пообіцяв всіляко сприяти розвитку обласної дитячої клінічної лікарні, адже здорові діти, здорова нація - могутня держава.


Довідково

Комунальне некомерційне підприємство «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» є єдиним закладом в Івано-Франківській області, який надає високоспеціалізовану допомогу дітям з народження і до 18 років із захворюваннями соматичного та хірургічного профілю, в тому числі дітям з онкогематологічними захворюваннями.

У цій лікарні ще у довоєнний час щорічно лікували понад 14 тисяч пацієнтів, проводили понад п’ять тисяч оперативних втручань, з них більше 100 – новонародженим дітям з найскладнішою вродженою хірургічною патологією. З початку бойових дій в закладі проліковано більше 1500 дітей та проконсультовано понад 4500 дітей з числа внутрішньопереміщених осіб.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux