Обласна дитяча клінічна лікарня отримала нове сучасне обладнання за підтримки донорів зі Швейцарії

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Зазначається, що за ініціативи та сприяння обласної військової адміністрації онкогематологічне відділення з інтенсивною хіміотерапією днями за фінансової підтримки фонду доктора Ханса Альтшулера отримало необхідне медичне обладнання. Воно допоможе ефективно лікувати дітей з онкозахворюваннями.

Медична установа отримала ламінарну шафу, яка мінімізує шкідливий вплив агресивних і токсичних речовин на медичних працівників та пацієнтів, а також запобігає витоку небезпечних речовин.

Окрім того, медзаклад отримав шість моніторів пацієнта для безперервного вимірювання життєво важливих показників організму.

Для забезпечення цілодобової інфузійної терапії, контролю кількості потрібної введеної дози лікарських хіміопрепаратів донори зі Швейцарії придбали 6 автоматичних інфузійних систем та 47 наборів для внутрішньовенного введення.

Додамо, що сьогодні у онкогематологічному відділенні з інтенсивною хіміотерапією працює 20 медичних працівників, лікарів і медсестер, котрі щоденно рятують життя дітям. На сьогодні понад 85% пацієнтів завдяки результативному та успішному лікуванню наших професійних лікарів мають позитивну динаміку і досягають клініко-лабораторної ремісії.

Лікарі розповідають, що після одужання діти стають вже не просто пацієнтами, а близькими серцю людьми. Радіють, що в майбутньому вони отримають запрошення на важливі події у житті їхніх пацієнтів, зокрема, весілля, дні народження тощо.

Обласна клінічна дитяча лікарня сьогодні опікується не тільки дітьми з Прикарпаття, але й тими, хто прибув із зони ведення активних бойових дій. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення сюди на стаціонарне лікування потрапили понад 1500 тисячі дітей з числа внутрішньо переміщених, більше 4 тисяч – отримали медичну допомогу амбулаторно.

Насамкінець Світлана Онищук подякувала керівнику установи Тарасу Мельнику та медикам, котрі сьогодні оберігають і лікують українських дітей та наближають Перемогу на своєму фронті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux