Незабаром відбудеться IV благодійний аукціон для потреб 10-ої гірсько - штурмової бригади "Едельвейс"
опубліковано 28 листопада 2023 року о 09:41


№ ЛОТА

Назва лота

ОПИС

1

Фотокартина «ПАЛАЄ»

Автор: Максим Бурда. 25-річний фотограф з Ковеля Максим Бурда захищав Україну у складі 3-ї окремої штурмової бригади – керував безпілотниками. У боях поблизу Бахмута загинув 26 січня, ставши небесним фотографом.

Перебуваючи під постійними обстрілами, захисник з символічним позивним “Фотограф” фіксував побут, навчання, портрети своїх побратимів і непрості емоції війни.

Своїми роботами Максим Бурда надихав тисячі людей. Збройні Сили України неодноразово публікували його роботи на своїх офіційних сторінках.

2

Гільза від 122-мм снаряду до самохідної артилерійської установки 2С1 «Гвоздика»

Снарядом було зупинена чергова спроба штурму противника з використанням 3 танків та 3 бойових машин піхоти на Донецькому напрямку.

Внаслідок влучного пострілу був знищений танк Т-80, пошкоджена бойова машина піхоти, яку орки залишили, боягузливо тікаючи з поля бою, та звісно знищена незліченна кількість ворожої піхоти окупантів, яка залишилась гнити в українському полі.

Лот надано 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою.

3

Картина «Жінка на тлі соняшників» з підписом Валерія Залужного

Художник: Беата Куркуль

На картині зображена жінка, що стоїть на тлі безмежного поля соняшників. Її силует чітко вирізняється на тлі яскраво-жовтих квітів, символізуючи стійкість та незламність українського духу, оскільки соняшник часто асоціюється з Україною та її нескореним духом. Небо над полем затьмарене димом від вибухів. Цей контраст підкреслює жорстокість війни, яка безжально вривається в мирне життя. Координати, написані у верхньому правому куті, вказують на місце важливої битви. 4Однак, попри жахливі події, жінка на картині не здається. Її п5остава сповнена гідності та рішучості.

4

Настільна підставка для канцелярського приладдя

Підставка створена з гільз різних калібрів стрілецької зброї, які залишились після вдалого штурму позицій ворога на Соледарському напрямку, в результаті якого бійцями 1 стрілецького батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» було звільнено населений пункт Роздолівка. Тікаючи з позицій, окупанти залишили 8 своїх поранених побратимів, яких було взято в полон, поповняючи обмінний фонд.

Лот надано 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою.


5

Картина «Церква Довбуша в Космачі»


Художник: Василь Люлька Український, майстер декоративно-прикладного мистецтва, член Міжнародної асоціації художників України. Живе і працює у м. Косові.

Унікальне полотно створено автором із зібраних власноруч природніх матеріалів, таких як – кора берези та бука, листя мати-й-мачухи, бурштин та кукурудзяна крупа.


6

Футбольний м'яч

Футбольний м'яч з автографами футболістів українського народного футбольного клубу «Ве́рес», який створений в 1957 році. Виступає в українській Прем'єр-лізі, учасник вищої ліги України в сезонах 1992/93 — 1994/95, 2017/18 і з 2021/22. Півфіналіст Кубка України 1993/94.

Головним тренером клубу є Олег Шандрук.

Неодноразово «Верес» долучався до благодійних заходів на підтримку Збройних Сил України. Червоний і чорний - кольори прапора Української повстанської армії — це кольори прапору та герба клубу «Верес». Вони символізують собою барви поліської вишиванки, де червоний і чорний є єдиними кольорами.

7

Виріб з дерева – ручна робота «Знакрозрізнення «Едельвейсів»»

Лот надав учасник бойових дій Роман Янко.

Роман Янко є активним учасником наших благодійних аукціонів, який встигає воювати, робити ексклюзивні речі та займатися благодійністю на підтримку ЗСУ.


8

Картина «ЗСУ знищує світове зло»

Художник: Роман Бончук - автор близько 20-ти персональних виставок в Івано-Франківську, Києві («Мистецький Арсенал», галерея «Ра», Посольство Франції, Національна Спілка Художників та ін.); а також за кордоном: у Німеччині, Польщі, Великій Британії, бібліотеці Гарвардського університету.

Картина з підписом захисника «Азовсталі» з Тернополя Михайла Діанова, із позивним «Борода».


9

Писанка «НАКОНЕЧНИКИ СТРІЛ»


Автор: Олег Кіращук, писанкар, учасник АТО, військовослужбовець, який з перших днів масового вторгнення боронить нашу українську землю, у складі 10-тої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

«Писанка – не просто яйце, вкрите малюнками», для Українців – це унікальна річ, оберіг, який захистить тебе у найтемніші часи. Перевірено на власному досвіді», - наголошує Олег Кіращук.

10

Картина барельєф 3D 

 

На барельєфі Архангел Михаїл стримує зло та не дає йому піднятися. В нашому випадку це залишки імперії яка несе по нашій землі смерть та руйнування.

Матеріал: дуб.

Покриття: бейц, патина, поліуритановий лак для дерева.

Виріб надано відомими на Прикарпатті майстрами Деренько.

11

Фотокартина
«Сумний Святий Вечір»

Автор: Микита Шандиба

У фото немає болота, крові і обстрілів. У цій фото є душа, яку відчує кожен.

Сімейне тепло та обійми рідних - це мрія для кожного, хто стоїть на захисті своїх близьких.

Фотокартина з підписами командира 10 окремої гірсько-штурмової бригада «Едельвейс» Романа Дармограя та Богдана Басовського на позивний «Бас».

Для аукціону фотокартину надала дочка Богдана Басовського Анастасія.

12

Гільза від 155-мм снаряду з Петриківським розписом

Петрикі́вський ро́зпис, або «петрикі́вка», — українське декоративно-орнаментальне народне малярство.

Петриківський розпис — не лише народне мистецтво, що зберігає звичаї оздоблення українського житла, але й сучасний живопис, який розвивається та набуває нових рис.

5 грудня 2013 року петриківський розпис було внесено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

13

М'яч футбольного клубу «ЖИРОНА» з підписом гравця Віктора Циганкова 

 

«Жиро́на» — іспанська футбольна команда з однойменного міста в провінції Каталонія. Клуб заснований 23 липня 1930 року, виступає в іспанській Прімері, до якої він повернувся в сезоні 2022–23.


14

Футболка гравця ФК «Жирона» та збірної України Артема Довбика з його автографом

Артем Довбик — український футболіст, нападник клубу «Жирона» (Іспанія) та збірної України. У складі національної збірної України брав участь у Євро-2020, де у 1/8 фіналу забив свій знаменитий вирішальний гол у матчі проти Швеції, завдяки чому українці вперше вийшли до чвертьфіналу чемпіонату Європи.


15

Прапор 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс»

Прапор підписаний бійцями бригади, які щодня з честю та гідністю виконують бойову задачу з оборони нашої держави. Кожен підпис – це не просто ім'я, а відданість і покликання служити оберігачем своєї землі.

Коли вітер розгортає прапор, він розповідає про силу духу, витривалість і відвагу, які зробили цей прапор символом єднання та невблаганної волі.

Лот надано 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою.

16

Картина «Борітеся — поборете»

Художник: Богдан Бринський — відомий український живописець з Івано-Франківська. Рід Бринських – козацький, він має глибоке коріння. Предок Северин Бринський воював у загоні Кармелюка, вуйко боровся в легіоні УСС під час Першої світової війни, а син Остап Бринський віддав життя у боротьбі за Україну у 2023-му.

Богдан Бринський є батьком сина-Героя, життя якого було пов'язане з медициною. Остап Бринський з 2019 року працював аналітиком у БФ "Пацієнти України", де займався моніторингом публічних закупівель у сфері охорони здоров'я.

17 червня 2022 року Остап став на захист України. Виконував бойові завдання на північному та східному напрямках в зоні ведення бойових дій. Загинув 19 серпня 2023 року при виконанні бойового завдання у складі зведеного підрозділу відділу прикордонної служби «Чоп» 94 прикордонного загону Державної прикордонної служби у взаємодії з 3 окремою штурмовою бригадою ЗСУ, на околиці Курдюмівки, неподалік Бахмутського району Донецької області.

17

Картина «Мамина Молитва»

Художник: Софія Псюк – майбутній стоматолог, студентка І курсу Івано-Франківського національного медичного університету.

Картина – розповідь про материнську любов, яка зігріває далеко від дому, молитву, яка оберігає на полі бою.


18

Пара ікон

Ікона «Богородиця- Одигітрія, Тихвинська»

Ікона «Спас Вседержитель»

 

Ікона «Богородиця- Одигітрія, Тихвинська» Іконографія ікони є дуже поширеною в Україні та містить чудове поєднання народності та таланту майстра. Життєрадісні лики Ісуса і Марії роблять її прекрасним зразком концепції віри і спасіння. Твір випромінює надію і глибоку, тонку молитву.

Ікона «Спас Вседержитель» написана на липовій дошці, олійними фарбами є доволі класичним зразком іконографії Христа. Спокійний, проникливий погляд лику Ісуса, робить цей твір надзвичайно цінним з духовної точки зору.

19

Робота «Лелеки повертаються додому…»

Техніках виконання : живопис, аплікація, пластинографія.

Колективна творча робота учнів початкових класів Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника Рожнівської сільської ради Косівського району.

Лелеки – символ мужності й любові, тривкості й тривалості, незламності… Птахи радісно повертаються до рідних домівок, хоч і зруйнованих…


20

Декоративна таріль ,,Вже за обрій сонечко сідає'' 


Автор: Марія Гринюк, засл.діяч мистецтв України, член НСХУ.

З великим бажанням віддаю цей твір на черговий аукціон для підтримки 10 гірсько-штурмової бригади, «ЕДЕЛЬВЕЙС», де з першого дня повномасштабного вторгнення росії служив мій син, старший лейтенант Олег Данищук. Разом переможемо!


21

Гільза від 122-мм снаряду до самохідної артилерійської установки

Автор роботи: Ольга Молдованова із села Ракитне Миколаївської області.

22

М'яч футбольного клубу «ШАХТАР»

«Шахта́р» — український футбольний клуб з міста Донецька. Виступає у Прем'єр-лізі чемпіонату України. Створений у травні 1936 року. Володар Кубка УЄФА 2009. 14-разовий чемпіон України, 13-разовий володар кубка України, 9-разовий володар Суперкубка України.


23

Виріб з дерева – ручна робота «Герб України»

Лот надав учасник бойових дій Роман Янко.


24

Тубус від комплексу FGM-148 Javelin

Javelin - перший серійний ПТРК третього покоління, обладнаний прицілом «вистрелив-забув». Саме це дає йому таку популярність на фронті.

Переносний протитанковий ракетний комплекс Javelin з початку повномасштабної війни незмінно посідав перше місце у списку бажань українців і став символом українського опору.


25

Серія мініатюр
«ОУН-УПА»



Автор: Франківський скульптор-мультиплікатор Богдан Савлюк.

10 відомих лідерів ОУН і УПА зроблених у вигляді мініатюр: повстанець Михась псевдо - «Карась», провідник Степан Бандера, полковник Євген Коновалець, генерал Роман Шухевич, повстанець Назар «Перець», сотник Андрій «Крук», медсестра Анничка «Калина», чотовий Тарас «Ведмідь», розвідниця Олечка «Гречка», курінний Микола «Лис».


26

М'яч збірної України з футболу 2012 з підписами гравців




27

Портрет Василя Симоненка виконаний на Тубусі

 


Автор: Володимир Мірошниченко, члена НСХУ, відзначений літературно - мистецькими преміями імені В. Малика та В. Симоненка.

Лот надав Олександр Кривоконь - громадський діяч, управлінець, машинобудівник, Заслужений працівник промисловості України.


28

Книга «Я жив людьми, селом і Україною»

Автор: Петро Книшук (12.07.1960 - 14.06.2020) - заслужений працівник сільського господарства України, кавалер ордена «Знак пошани», тричі депутат Івано-Франківської обласної ради, очільник Матеївецької громади, великий патріот рідної землі.

Був делегатом Всеукраїнського з’їзду майданців у Харкові, брав участь у живих ланцюгах, своїми виступами підтримував протестний дух українців. З початком воєнних дій у 2014 році всі сили спрямував на забезпечення воїнів усім необхідним. Сам особисто їздив до поранених у госпіталь, тиснув руку бійцям, які повернулись додому, організовував зустрічі з ними, допомагав, шанував, наголошував на їхній героїчній місії.

Я жив людьми, селом і Україною… В одному короткому реченні – вся філософія життя Петра Книшука.

29

Сукня «Обійми»

Сукню надала українська дизайнерка одягу Любов Чернікова, авторка понад 27 колекцій дизайнерського одягу з елементами етно.


30

Ікона «Тайна вечеря»


Ікона привезена із далекої Йорданії, виконана в унікальній техніці єрусалимським каменем в перламутровій оздобі, на іконі вигравійовано молитву «Отче наш».

Лот надав стоматолог Фаді аль - Таріфі, відомий як доктор Фаді.

31

Свята вода з річки Йордан

Ємність із Святою водою оздоблена позолоченим орнаментом у вигляді голуба, в комплекті додається ґрунт Святої землі та вервиця.

Набір сертифікований королівською комісією з місця хрещення спільно з церквою.

Лот надав доктор Фаді.


32

Срібна монета «Видатні гетьмани України»

Монета вагою 250 грам, викарбувану лімітованим тиражем 400 одиниць. Вийшла у світ в 2012 році за ініціативи команди банку «Хрещатик» та у співпраці з Польським монетним двором, музеєм гетьманства та канд. історичних наук Василем Глаголюком з Коломиї!

На аверсі монети зображено портрети гетьманів, над кожним з яких розміщено ім’я та прізвище, знизу — роки життя. В середині аверса — зображення герба Запорізького війська. На реверсі — належні вищезгаданим гетьманам герби.

Монету презентовано у футлярі з червоного дерева, в якому розміщуються також сертифікат і книжечка з історичною довідкою.

Надав монету для аукціону Олексій Глаголюк, військовослужбовець ЗСУ.

33

Картина «Осінь у Хусті»

Художник: Михайло Дейнега — екс-директор Івано-Франківського обласного художнього музею, відомий митець, живописець, майстер ткацтва, педагог. Його творчий доробок налічує понад сотню картин, кожна з яких вирізняється самобутністю і унікальністю.


34

Тубус від заряду до 155-мм гаубиці М 777

Гаубиця успішно відпрацювала на східному напрямку, і те, що тубус залишився в ідеальному стані (не рахуючи кількох подряпин) – велика удача.

Металевий контейнер має цілу кришку, що забезпечує герметичність тубуса. Тубус можна використовувати як елемент декору або як елемент колекції – бо ж війна внесла корективи і в мистецтві. Тепер поруч з картинами мають місце «військові» колекції.


35

Кепка з автографом першої ракетки України Еліни Світоліної


Лот переданий Благодійним Фондом «Вірні».

Кепка була придбана керівником Фонду в Нью-Йорку, США під час відкритого чемпіонату Америки з тенісу «US OPEN” в 2023 році, одному з 4 найбільших тенісних турнірів в світі та підписана українською тенісисткою після матчу, яка того дня в драматичному поєдинку, поступаючись після першого сету перемогла представницю терористичної країни Анастасію Павлюченкову з рахунком 2:1!

36

Прапор 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс»


Прапор підписаний Героєм України, командиром 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» підполковником Романом ДАРМОГРАЄМ. Високе звання Героя України Роман Дармограй отримав за вмілу організацію оборони населених пунктів Пухівка, Рожівка та Калинівка Броварського району Київської області, в результаті чого 9 березня 2022 року ворога було зупинено і він зазнав втрат: 17 танків, 3 БМП та до 55 бійців противника.

З червня 2023 року підполковник Роман Дармограй очолює 10 окрему гірсько-штурмову бригаду «Едельвейс». Під його керівництвом «Едельвейси» міцно тримають оборону та знищують ворога на Донецькому напрямку.

Лот надано 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою.

37

Картина «Молитва за Україну»

Картина написана на полотні олійними фарбами.

Художник: Богдан Кузів – український живописець, графік, архітектор, член НСХУ.

Лауреат Івано-Франківської обласної премії імені Ярослава Лукавецького (2015);

переможець Міжнародного мистецького пленеру-конкурсу «Кращий художник The Best artist — 2019»;

отримав медаль «За відродження України».


38

Зменшена копія легендарної 122-мм CАУ 2С1 «Гвоздика»

Копія зроблена руками військовослужбовця артилерійського дивізіону 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», з частин боєприпасів зібраних після двогодинної артилерійської підготовки, здійсненої безпосередньо перед вдалим наступом штурмової групи мотопіхотного батальйону «Едельвейсів» внаслідок якого було відновлено контроль над територією площею більше, ніж 40 км2 в Донецькій та Луганській областях.

В руках артилеристів «десятки» ця установка стає жахом для ворогів, влучно знищуючи живу силу та техніку окупантів.

Лот надано 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux