Незламні українки: Історія Оксани Моспанюк
опубліковано 09 травня 2024 року о 13:44

Голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук продовжує знайомити жителів області із неймовірними жінками, які вражають своєю силою духу і надихають багатьох, мотивують працювати ще більше задля наближення нашої перемоги.

На переконання Світлани Онищук її голос, знайомий багатьом, бо щоразу вітається з наших радіоприймачів Оксана Моспанюк - знана радіоведуча, а в час великої війни і як дуже активна волонтерка, яка більше двох років невтомно підсилює українське військо.

 Її син Святослав захищає Україну на передових позиціях з квітня 2022 року у складі 102 окремої бригада Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини, з якою підписав контракт ще до повномасштабного вторгнення. Зараз разом з побратимами нищить окупантів на запорізькому напрямку.

 З початком великої війни разом з друзями та колегами із радіо «Західний полюс» намагаються закривати усі запити, які надходять від військових, – від маскувальних сіток, медикаментів для госпіталів, компонентів для облаштування фортифікаційних споруд до специфічної електроніки та автомобілів. Зараз волонтерська діяльність пані Оксани масштабувалась, організовує збори для чималої кількості підрозділів, які воюють на різних напрямках фронту.

Аби приносити ще більше користі, ця невтомна жінка доєдналася до гурту, який шиє маскувальні сітки на передову. Каже, там постійно не вистачає рук. А наприкінці 2023 року до неї звернулися з потребою у спеціальних м’яких ношах для евакуації поранених. Тоді запит на кілька десятків нош вдалося закрити з допомогою друзів та небайдужих. А згодом вирішила виготовляти їх самотужки. Разом з однодумцями організували майстерню, де встановили дві промислові швейні машинки та прес для витинання сіток. До Великодня пошили 5 нош, які вже відправили бойовим медикам. Ще 10 – розкроєні та чекають своєї черги. В її планах – створення соціального підприємництва, а саме – ательє, де будуть надавати послуги з ремонту одягу та навчати шити усіх охочих. А заробіток спрямовуватимуть на придбання матеріалів для сіток і нош.

Пані Оксана розповідає, що додає сил рухатись далі спілкування з колом однодумців. А також добряче допомагає відволіктись від переживань швейна справа: «Я завжди кажу: те , що ми робимо, то це не для військових, а для нас усіх. Єдиний фронт зараз на передовій, де наші хлопці, а ми - тил, який повинен працювати задля їхнього підсилення. Адже, якщо ми зупинимось, то фронт буде тут. А цього ми не маємо права допустити».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux