На базі Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу розпочав роботу сучасний Кулінарний хаб. На відкриття завітали голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко і перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.
Зазначалося, що відтепер на сучасному кухонному обладнанні під керівництвом досвідчених кулінарів - агентів змін - кухарі, які готують для дітей в садочках та школах області, вдосконалюватимуть свої професійні навички, дізнаються про новинки кулінарної справи.
А це, на переконання керівниці області, змінить підхід до харчування дітей у кожному закладі Прикарпаття.
Облаштувано хаб за кошти обласного бюджету. Загалом спрямовано на це понад 2,5 млн грн. Ще 170 тисяч гривень дофінансував заклад профтехосвіти.
За ці кошти придбали сучасне обладнання, зокрема пароконвекційну піч, холодильну шафу, морозильну шафу шокового охолодження, посудомийна машина, тістоміс, столи для кухонь тощо. А також проведено реконструкцію та ремонт приміщення харчоблоку.
Ця ініціатива реалізована в межах реформування системи шкільного харчування, ініційованого першою леді Оленою Зеленською за підтримки громадської організації «Cult Food» та Національної організації громадського харчування спільно з Міністерством освіти і науки.
Світлана Онищук оглянула обладнання, на якому готуватимуть смачні та корисні страви для дитячого раціону.
До речі, вже незабаром у Кулінарному хабі будуть проводитися навчання для шкільних кухарі з усіх громад області. На новітньому обладнанні освоюватимуть свої професійні навички й молоді кадри, які нині здобувають освіту в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу.
Керівниця області побажала наснаги усім, хто навчає та навчається основам кулінарної майстерності, а опісля готуватиме для дітей корисну та смачну їжу.
"Збалансоване харчування - це запорука здоров’я", - наголосила Світлана Онищук.