На Прикарпатті вперше провели змагання з футзалу серед допризовної молоді на кубок Командувача Національної гвардії України

Сьогодні в Івано-Франківську на стадіоні «Хет-трик Арена» вперше відбулися змагання з футзалу серед допризовної молоді на кубок Командувача Національної гвардії України, присвячені Дню захисників та захисниць України.


Почесними гостями свята були голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан, начальник Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Набок, перший Віце-президент української Асоціації футболу Вадим Костюченко.

Присутні вшанували загиблих воїнів, які захищали незалежність і територіальну цілісність держави, хвилиною мовчання. Від учасників змагань поклали квіти до могил полеглих у Меморіальному сквері Івано-Франківська.


«Цими днями Україна вшановує своїх захисників і захисниць. Ми з вами маємо можливість проводити ці заходи тільки тому, що на Сході України наші воїни зі зброєю в руках відстоюють кордони, бережуть цілісність і незалежність держави, дають можливість нашим дітям ходити в школу, а нам спокійно жити і працювати, – зазначила у своєму вітальному слові Світлана Онищук. – Прикарпатська земля багата на синів і дочок, якими ми гордимося. І наш земляк, командувач Національної гвардії України Микола Балан є таким нашим славним захисником. З такими людьми, які люблять свою землю, ми будемо будувати незалежну демократичну українську державу. То ж бажаю усім допризовникам міцного здоров’я, мирного неба і особистого щастя і перемог у спортивних поєдинках».

Слід зазначити, що у відбіркових змаганнях серед допризовної молоді взяли участь близько 170-ти команд загальноосвітніх шкіл територіальних громад шести районів області. Сьогодні у фіналі змагалися команди Черемошського ліцею Білоберізької громади Верховинського району, ліцею №1 міста Коломиї, ліцею №2 Івано-Франківська, Старо-Кутського ліцею Косівського та Ланчинського ліцею Надвірнянського районів. Ці змагання є символічним вшануванням пам’яті військовослужбовців – учасників бойових дій, які героїчно загинули за цілісність і незалежність нашої держави на Сході України та покликані сприяти підвищенню престижу військової служби, виховання у дітей почуття патріотизму та поваги до українського війська.


«Цими днями ми відзначаємо чотири визначні свята, які вшановують наших захисників. Це не тільки свята військових, для яких захист держави є професією. Це свято також відзначають усі свідомі громадяни. Мені дуже приємно відкрити на Івано-Франківщині цей пілотний проєкт за активної участі обласної державної адміністрації. Сподіваюся, що надалі він набуде всеукраїнського статусу і сприятиме вихованню у дітей почуття патріотизму та поваги до українського війська», - наголосив командувач Національної гвардії України.


Також Микола Балан вручив Світлані Онищук почесний знак Національної гвардії України «За співпрацю», а волонтерам, ветеранам, організаторам змагань почесні грамоти командувача Національної гвардії України. Додамо що переможці отримають не тільки медалі і кубок командувача Національної гвардії України, а й футбольні м’ячі з автографами футболістів національної збірної і пам’ятні вимпели.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux