На Прикарпатті проведено компенсаційне зарибнення річки Золота Липа
опубліковано 27 квітня 2022 року о 15:08

Днями представники Золотолипської малої ГЕС здійснили компенсаційне зарибнення річки Золота Липа. Про це повідомляють в управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківський області.

Випуск зарибку здійснювався у верхньому б’єфі (вище по річці від місця розташування електростанції) з метою поповнення рибних запасів річки цінними видами у середній та верхній частинах (у нижній частині річки є вільний доступ риби з Дністра).

Зарибнення Золотої Липи відбувалося на підставі розробленого ДП «Укррибпроект» науково-біологічного обгрунтування під наглядом комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів. До складу комісії ввійшли працівники Івано-Франківського рибоохоронного патруля, Держекоінспекції, староста Петрилівського старостинського округу Тлумацької міської ради.

Виконано вселення таких видів риб: товстолоб білий - 1556 екз., товстолоб строкатий - 969 екз., короп - 194 екз. Увесь зарибок двохрічного віку, наважкою близько 130 г, що забезпечує йому високі шанси на виживання в природних умовах річки.

Цей природоохоронний захід здійснено як результат активної комунікації між керівництвом ТОВ «Енергоінвест» та начальником Івано-Франківського рибоохоронного патруля Любомиром Стрембіцьким.

Вселення проводилося відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики від 07.07.2012 № 414.

Нагадуємо рибалкам, що триває нерестова заборона любительського рибальства! Ловити рибу в Золотій Липі можна буде не раніше 21 червня, проте закликаємо рибалок цього року відпускати цей зарибок для надання можливості рибі добре адаптуватися та підрости.

Довідкова інформація

Золотолипська мала ГЕС розміщена в західній частині України - с. Золота Липа, Петрилівська сільська рада Тлумацького району Івано-Франківської області. Гідроелектростанція введена в експлуатацію у 2011 році із встановленною потужністю 0,38 МВт. ТОВ «Енергоінвест» - юридична особа, що є відповідальною за діяльність електростанції. Компанія отримала ліцензію на виробництво електроенергії 11.09.2002.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux