На Прикарпатті побувала моніторингова місія проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад в регіонах України»

Днями з моніторинговою місією до Прикарпаття прибула делегація проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії. Представники місії побували в Коломийській та Надвірнянській територіальних громадах.

Метою даного проєкту є надання підтримки місцевим органам влади у відновленні та реагуванні на кризу, спричинену війною, та забезпечення кращого доступу до державних послуг для найбільш уразливих верств населення.

Спершу делегати у складі Регіонального радника з питань конфліктів Посольства Великобританії в Україні Домініка-Гайдна Брейтвейта, спеціаліста з гуманітарних питань Посольства Великобританії Лаури Хігтон, менеджерки Програми Посольства Великої Британії в Україні Марини Гончарової, програмної аналітикині ПРООН портфоліо IDRPB Марії Гуцман, заступника голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Богдана Футерка, начальниці відділу розвитку електронних та адміністративних послуг управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Івано-Франківської ОДА Оксани Данилюк, регіональної координаторки ПРООН в Івано-Франківській області Лесі Попелюх, волонтерки ООН Ярослави Леміш відвідали Коломийську тергромаду, зокрема побували в Коломийській міській раді та центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП).

«ПРООН в України надає багатоцільову допомогу територіальним громадам через залучення до різноманітних проєтів. Дякуємо ООН за плідну співпрацю та партнерство з Івано-Франківською військовою адміністрацією, а також всебічну підтримку громадам регіону», – сказав Богдан Футерко.

Під час зустрічей представники ООН мали змогу комунікувати з головою Коломийської територіальної громади Богданом Станіславський, заступником міського голови Михайлом Качанський, в.о.керівника Центру надання адміністративних послуг Коломийської тергромади Вікторією Воноградовою та директором єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг м.Коломия Іриною Трачук.

У ході поїздки представники ПРООН ознайомилися з роботою центру первинної медико-санітарної допомоги Надвірнянської територіальної громади. А також зустрілися з головою Надвірнянської тергромади Зіновієм Андрійовичем та в конструктивному діалозі продовжили спілкування з директором Комунального некомерційного підприємства "Надвірнянський НЦПМД" Надвірнянської міської ради Емілією Сем'янів, директором Комунального некомерційного підприємства "Надвірнянська центральна районна лікарня" Надвірнянської міської ради Сергієм Ємельянчуком.

Зазначимо, що протягом 2021-2022 років нашій області надано від ПРООН програмно-апаратні комплекси для телемедицини, планшети для роботи з ВПО, комплекс біометричного обладнання для оформлення та видачі паспорта громадянина України, комплекти комп’ютерного обладнання для видачі водійських посвідчень та технічних паспортів для транспорту та принтери Toppan з безконтактним енкодером, ноутбуки, моноблоки, мультимедійні інтерактивні дошки, комплексні обладнання електронної черги для ЦНАПів, безконтактні зчитувачів ID карток та 2 автомобілі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux