Міжнародні благодійники надаватимуть допомогу для внутрішньо переміщених людей, які проживають на Прикарпатті

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили  Сірко, за участю керівників та фахівців департаментів соціальної політики та охорони здоров’я  облдержадміністрації, а також  управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА відбулася зустріч із представниками гуманітарної міжнародної організації «Лікарі без кордонів». Йшлося про організацію роботи щодо надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним людям.

На початку зустрічі Людмила Сірко зауважила: «Одним із пріоритетних завдань обласної військової адміністрації  - надання допомоги внутрішньо переміщеним людям.  З перших днів війни росії проти України дуже багато переселенців були поселені у навчальні заклади Прикарпаття. Ми опрацювали питання щодо переселення  їх у інші зручні житлові приміщення, задля того, щоби  заклади освіти  Івано-Франківщини цьогоріч розпочали офлайн-навчання. Зараз ми й надалі співпрацюємо із міжнародними громадськими організаціями, благодійними фондами задля проведення поточних, капітальних ремонтів житлових приміщень для ВПО і це надважливо для нас сьогодні».


Представники гуманітарної міжнародної організації «Лікарі без кордонів» наголошували на тому, що  їх зусилля зараз зосереджені на підтримці медичної галузі та допомозі внутрішньо переміщеним людям.  Вони розповіли про надання найнеобхіднішої медичної допомоги,  роботу волонтерських клінік  у віддалених регіонах та підписання меморандуму із  Івано-Франківським обласним перинатальним центром щодо реалізації проєкту «Направлення та комплексна допомога жертвам сексуального гендерного насильства», який допоможе забезпечити безплатний доступ до медичної допомоги особам, які пережили сексуальне гендерне насильство, а також надання їм психологічної  допомоги.

Людмила Сірко розповіла, що на Прикарпаття з числа внутрішньо переміщених осіб переселилися багато геріатричних, паліативних хворих, осіб з інвалідністю та онкохворих, які потребують постійної допомоги. Обласним закладам охорони здоров’я необхідні  відповідні лікарські препарати задля їх лікування, а також засоби гігієни.  Опрацьовуємо  також питання щодо облаштування для них медичних та соціальних  закладів.


Йшлося і про потребу у транспортних засобах для  перевезення хворих.

Представники гуманітарної міжнародної організації «Лікарі без кордонів»  висловили готовність продовжувати співпрацю  із Івано-Франківщиною задля надання необхідної допомоги ВПО у цей нелегкий для України час. Завдяки цьому візиту буде вивчено потреби щодо медичної допомоги переселенцям, які проживають саме в нашому регіоні.

«Ми цінуємо вашу активну позицію у справах захисту наших громадян під час війни в Україні. Упевнена, що  надання необхідної медичної допомоги  переселенцям – це приклад вашої жертовності та небайдужості до проблем біженців», – зазначила Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux