Міжнародна організація World Central Kitchen забезпечили переселенців, які живуть на Прикарпатті, 21 660 продуктовими наборами

На Прикарпатті Міжнародна гуманітарна організація World Central Kitchen (WCK) від початку повномасштабного вторгнення росії підтримує та забезпечує харчуванням соціально-вразливі категорії з числа внутрішньо переміщених людей. Зокрема, формуються щомісячно понад півтори тисячі продуктових наборів для сімей ВПО. Загалом від 24 лютого World Central Kitchen забезпечили переселенців області 21 660 продуктовими наборами. Кожен набір розрахований на сім'ю. Тож, понад 20 тисяч сімей отримали найнеобхідніші продукти харчування.

 Додамо, що World Central Kitchen заснована майже 22 роки тому та спрямовує свою діяльність на допомогу і підтримку населенню, постраждалому від стихійних, гуманітарних чи будь-яких інших лих. Вони надали уже 120 мільйонів обідів для українців.

Як зазначив засновник та шеф-кухар організації Хосе Андрес, продовольча допомога - це не просто їжа, що вгамовує почуття голоду. Це тарілка надії. У найтемніший час це доводить, що десь хтось піклується про вас. Гасло Хосе та World Central Kitchen: «Ми тут тому, що ми потрібні Україні!».

Надалі фонд планує запровадити в Україні федтрак з автономною професійною кухнею, що матиме змогу забезпечувати мешканців «гарячих точок» більше, ніж 360 000 порцій на день. Також одним з найважливіших та пріоритетних завдань залишається забезпечення жителів «гарячих» міст продуктовими наборами. 16 складів по усій Україні сформували 1,5 млн продуктових пакетів, які складаються з продукції українських виробників.

Довідково: Хосе Рамон Андрес Пуэрта – видатний іспанський шеф-кухар, власник десятків популярних ресторанів, пабів та закусочних, фундатор Світової Центральної Кухні (World Central Kitchen). Народився та виріс в Іспанії. Після закінчення навчання переїхав до США, зокрема Вашингтон, де і розпочав свої перші кроки у волонтерстві. Хосе приєднався до команди Центральної кухні округу Колумбія. Величезний досвід шеф-кухаря та бажання допомагати підштовхнули його до заснування WCK. Організація швидко розширює свої кордони надання допомоги у приготуванні їжі, доставки продовольства, питної води.

 У 2016 році Андрес нагороджений Національною медаллю гуманітарних наук на церемонії у Білому домі, за працю та розвиток World Central Kitchen.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux