Мінагрополітики та Corteva Agriscience спільно працюють над відновленням та зміцненням жіночого фермерства
Департамент агропромислового розвитку ОДА, опубліковано 14 жовтня 2022 року о 11:17

Міністерство аграрної політики та продовольства України та міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголосили про співпрацю над відновленням та зміцненням жіночого фермерства в умовах війни. Ініціатива впроваджується в рамках освітньо-грантової програми для жінок-фермерок TalentA, яка ініційована та фінансується Corteva і підтримується Міністерством третій рік поспіль. 

Співпраця передбачає залучення представників Міністерства аграрної політики та продовольства України в освітній частині програми з метою інформування учасниць про державну підтримку фермерства, а також оцінювання грантових проєктів у складі експертної ради. Переможниці програми розділять грантовий фонд у понад 2,5 мільйона гривень, які Corteva Agriscience виділяє з метою відновлення жіночого фермерства та змінення продовольчої безпеки громад. Ця ініціатива компанії, зокрема, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу заради забезпечення економічного фундаменту перемоги України у війні, яку розв’язала росія. Corteva є однією з найперших міжнародних компаній аграрного сектору, яка на відміну від основних конкурентів, єдина відразу чітко заявила про свою позицію щодо підтримки України та оголосила про вихід з російського ринку і виділила фінансування для низки благодійних та гуманітарних ініціатив заради допомоги постраждалим.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький наголосив, що надзвичайно важливим наразі є навчання, розвиток та підтримка бізнес навичок та умінь саме жіноцтва, адже на них саме у цей період лягає у більшій ступені частка забезпечення дієздатності економічного фронту. Підприємництво має розвиватись та створювати точки доданої вартості, а й подекуди й доданої цінності людського капіталу.  

«TalentA-2022. Антикрихкість» має на меті допомогти жінкам, які задіяні в сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України: відновити та забезпечити життєздатність бізнесу, адаптуватись до нових реалій, управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах.

Загалом учасницями «TalentA-2022. Антикрихкість» стали 45 жінок-фермерок віком від 23 до 70 років з 18 областей України, які у жовтні візьмуть участь в грантовій частині програми і позмагаються за гранти від компанії Corteva Agriscience на підтримку життєздатності власного бізнесу та соціальної допомоги громадам.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux