Людмила Сірко зустрілася з представниками швейцарської організації допомоги дітям «Terre des hommes» в Україні

На Прикарпатті належно організовано роботу щодо влаштування внутрішньо переміщених осіб. Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із представниками швейцарської організації допомоги дітям «Terre des hommes» в Україні, з якими обговорили ряд проблемних питань.

Посадовиця зауважила, що спільно з благодійними фондами, міжнародними організаціями на Прикарпатті налагоджена ефективна робота щодо забезпечення дітей та загалом усіх переселенців харчуванням, медикаментами, засобами гігієни, одягом та взуттям. Щоденно ми вивчаємо їх потреби та  налагоджуємо співпрацю із благодійниками.

Швейцарська організація допомоги дітям Terre des hommes,  починаючи з 1960 року працює із дітьми, які потребують допомоги, зокрема, знедоленими дітьми. Завдяки  цій благодійній організації щороку отримують допомогу понад чотири мільйони дітей та їх сім’ї у більш, ніж 40 країнах. В Україні Terre des hommes розпочала свою місію з гуманітарної допомоги у 2015 році. Це були посилки з їжею чи прямі грошові підтримки, а також психологічна та соціальна допомога сім’ям. Ця організація також сприяє створенню зручних для дітей просторів.


Людмила Сірко розповіла: «Наші міжнародні партнери допомагатимуть облаштовувати приміщення для внутрішньо переміщених осіб, зокрема, інтерактивні кімнати для дітей переселенців шкільного та дошкільного віку, де буде необхідне мультимедійне обладнання.  Наші міжнародні партнери  надаватимуть дітям переселенців  соціально-психологічну  допомогу.   Благодійники організовуватимуть проведення з дітьми різних тренінгів, психологічних занять щодо розвитку їх стресостійкості, полегшення процесів  їх соціально-психологічної адаптації, покращення їх емоційного стану та інші».


Представники швейцарської організації допомоги дітям «Terre des hommes» висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною для надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним особам, зокрема, надання психосоціальної допомоги дітям цих осіб.

Йшлося і про облаштування інтерактивних кімнат у шкільних, дошкільних закладах освіти та прикарпатських санаторних закладах, де проживають діти з числа переселенців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux