Людмила Сірко зустрілася з представницями Благодійного фонду «Рокада»

Сьогодні відбулася робоча зустріч заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, директора обласного центру зайнятості Василя Цимбалюка із представницями благодійної організації «Благодійний фонд «Рокада». 

Зауважимо, що благодійний фонд «Рокада» був заснований у 2003 році та є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців, місією якого є об’єднання людей, небайдужих до проблем вимушено переселених та всебічна допомога людям, які за волі обставин опинилися у важкій ситуації.


Людмила Сірко розповіла про прийом тимчасово переселених людей з інших регіонів України. «На Івано-Франківщину прибули понад 90 тисяч переселенців. 294 дітей ми розмістили в заклади, в тому числі спеціального спрямування, оскільки серед них  є діти, які мають проблеми зі здоров’ям. 149 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування приїхали зі своїми законними представниками-опікунами, піклувальниками, прийомними батьками та батьками-вихователями, влаштовані на проживання у територіальних громадах. Діти з інтернатних закладів Харківської, Луганської, Донецької, Чернігівської та Київської областей проживають на Прикарпатті у санаторних закладах, де з ними працюють соціальні, педагогічні та медичні працівники», - розповіла посадовиця.


Заступниця голови облдержадміністрації зауважила, що спільно з волонтерами, територіальними громадами, благодійними фондами та організаціями на Прикарпатті налагоджена ефективна робота щодо забезпечення дітей та загалом і усіх переселенців харчуванням, медикаментами, засобами гігієни, одягом та взуттям. Щоденно ми вивчаємо їх потреби. На території області зараз розгорнуто 16 тисяч додаткових ліжкомісць  для потребуючих.


Представниці благодійного фонду «Рокада» висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною для надання необхідної гуманітарної допомоги щодо забезпечення біженців, які опинилися сьогодні у складних життєвих  обставинах. Завдяки цій зустрічі буде вивчено потреби задля надання важливої допомоги.

«Ми високо цінуємо вашу активну позицію та сьогодні нам треба бути єдиними, щоби створювати всі умови задля ефективної допомоги усім потребуючим у складний час війни», – зазначила Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux