Людмила Сірко зустрілася з делегацією Швейцарського Червоного Хреста

У середу, 16 березня, відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Людмили Сірко, директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка, голови обласної організації товариства Червоного Хреста України Валерія Старченко з делегацією Швейцарського Червоного Хреста. Обговорено низку нагальних потреб Івано-Франківщини у сьогоднішніх військових умовах. Йшлося про надання гуманітарної та медичної допомоги Швейцарським Червоним Хрестом.


Людмила Сірко розповіла про прийом десятків тисяч тимчасово переселених людей з інших регіонів України. «З перших днів війни ми проаналізували усі дані про житло, де можемо розмістити переселенців в територіальних громадах та районах області. У нас працюють «гарячі» телефонні лінії для того, щоби щоденно володіти інформацією про потреби переселенців та успішно організовувати допомогу для них. Волонтери та потребуючі мають можливість звертатися на «телефонні гарячі лінії». Працює координаційний центр дій, який розміщений на Івано-Франківському вокзалі, де організовано роботу щодо житлового розміщення переселенців. Ми щоденно нарощуємо розгортання додаткових ліжкомісць, на даний час можемо розмістити 16 тисяч потребуючих», - зазначила посадовиця.

Вона також розповіла, що задля розміщення більшої кількості переселенців необхідні додаткові розкладні ліжка, ковдри, обігрівальне обладнання та інше. Йшлося також про роботу територіальних громад, волонтерів, механізми надання відповідних допомог переселенцям із державного бюджету. Наголошувалося і на потребах у забезпеченні відповідними медичними препаратами закладів охорони здоров’я Прикарпаття.

Представники Швейцарського Червоного Хреста висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля надання необхідної гуманітарної допомоги у цій складній ситуації, яка склалася в Україні. Завдяки цьому візиту буде вивчено потреби для надання важливої допомоги Івано-Франківському регіону.

«Ми високо цінуємо вашу активну позицію та вклад Комітету Червоного Хреста у справу захисту наших громадян під час війни в Україні. Упевнена, що надання гуманітарної, медичної допомоги – це успішний приклад нашої злагодженої взаємодії», – зазначила Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux