Людмила Сірко: Оздоровлення та відпочинок дітей проходитиме з урахуванням підвищених вимог щодо безпеки дітей

Під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулося засідання обласного штабу з координації організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період .

Йшлося про результати роботи комісії, яка здійснювала перевірку дитячих закладів оздоровлення та відпочинку дітей з метою визначення їхньої готовності до початку оздоровчої кампанії. Наголошувалося на важливості вжиття усіх заходів безпеки відпочинку дітей.

«Оздоровлення та відпочинок дітей проходитиме з урахуванням підвищених вимог щодо безпеки дітей. Важливим є наявність у закладах літнього оздоровлення бомбосховищ та евакуаційного транспорту», -  зауважила Людмила Сірко.


На Івано-Франківщині у Державному реєстрі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку зареєстровані сімнадцять. Комісією для здійснення перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з метою визначення їх готовності до початку оздоровчої кампанії  здійснено перевірки п'ятнадцяти вищезазначених закладів (два заклади для оздоровлення не заявили про готовність працювати).

Важливо, що 13 із 15 закладів для оздоровлення мають наявні приміщення, які можуть використовуватись як укриття, а також власний чи орендований транспорт для можливої евакуації дітей.


У закладах «Прикарпатські зорі» с. Слобідка Печеніженської територіальної громади та «Сонячні Карпати » с. Красноїлля Верховинської територіальної громади початок оздоровчої кампанії погоджуватиметься після облаштування приміщень для укриття та організації наявності власного (орендованого) транспорту для евакуації дітей.

Йшлося і про здійснення заходів щодо літнього оздоровлення й відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки задля формування банку даних вказаної категорії дітей, оздоровлення дітей із особливими фізичними потребами, які потребують особливих умов для оздоровлення.


Важливо, що обласний штаб з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період рекомендує звертати увагу дирекціям санаторно-оздоровчих закладів  на першочерговість оздоровлення дітей, батьки яких зараз на передовій та батьки яких загинули на війні росії проти України, дітей малозабезпечених сімей,  внутрішньо переміщених осіб і дітей сиріт.

Обговорювали й питання проведення семінарі-навчань для медичного персоналу, який працюватиме у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux