Людмила Сірко: На Прикарпатті організовано зустрічають біженців із зони бойових дій

Обласною військовою адміністрацію організовано роботу щодо влаштування біженців із зони бойових дій. Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, представниця благодійної організації «Благодійний фонд «Рокада» Олена Демірська відвідали спеціалізований дитячий будинок-інтернат, який приймає дітей переселенців з інших регіонів України.

Під час робочого візиту обговорювали питання щодо організації розміщення дітей з інших регіонів України. Йшлося про потребу у необхідній гуманітарній допомозі, зокрема, транспортних засобах для перевезення переселенців, генераторах для опалення приміщень та іншому  обладнанні. Також обговорювали питання щодо забезпечення  закладів соціального спрямування продуктами харчуванням, медикаментами, засобами гігієни, одягом та взуттям.

Заступниця начальника обласної військової адміністрації Людмила Сірко зауважила, що Івано-Франківщина радо зустрічає усіх переселенців зі східних регіонів України, які мають потребу у житловому розміщенні.  «Ми з перших днів російської агресії створили координаційний штаб, який координує їх житлове поселення на Прикарпатті. Від початку війни на Івано-Франківщині прихистила майже 96 тисяч переселенців, з них 322 з інтернатних установ», - зауважила посадовиця

Важливо зазначити, що успішно відбувається перевезення дітей-інвалідів на Прикарпаття із зони бойових дій. «Ми прийняли 13 діток із Донеччини з інвалідністю – це діти  з особливими потребами, яких влаштували у спеціалізований інтернатний заклад. Створені усі умови для того, щоб вони почували себе комфортно у зручних та затишних умовах. Діти отримують якісне п’ятиразове харчування. Прикарпатські медичні працівники, вихователі, психологи та волонтери, які з ними працюють, є надзвичайно доброзичливі та зустріли  цих діток із любов’ю».

Представниця благодійного фонду «Рокада» висловила готовність співпрацювати   із Івано-Франківщиною задля надання необхідної гуманітарної допомоги щодо забезпечення біженців, які опинилися сьогодні у складних життєвих  обставинах. Завдяки цій зустрічі буде вивчено потреби для надання важливої допомоги.

«Ми щоденно вивчаємо потреби щодо надання важливої допомоги для проживання дітей-переселенців на Прикарпатті та активно допомагаємо їм.  Завдяки нашій ефективній співпраці  ми створимо всі умови задля ефективної допомоги усім потребуючим у складний час війни», – наголосила Людмила Сірко.

Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux