Людмила Сірко: Івано-Франківщина турбується про соціальний захист осіб із інвалідністю

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко та представника Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в облдержадміністрації Миколи Макара відбулася Zoom-конференція з питань соціального захисту осіб з інвалідністю. У заході взяли участь фахівці департаменту соціальної політики облдержадміністрації, управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, центрів надання адміністративних послуг та представників громадських організацій з питань захисту прав інвалідів.

«На онлайн-зустрічі ми обговорюємо питання надання послуг, якими можуть скористатися особи з інвалідністю, а також ми оговорюватимемо їх найважливіші потреби. Фахівці соціальної галузі Івано-Франківщини, які вчора відсвяткували своє професійне свято, щодня стикаються із викликами, які завдяки своєму професіоналізму вони щодня вирішують, – а це насамперед потреби, які виникають у соціально незахищених осіб, у тому числі в осіб з інвалідністю. Івано-Франківщина турбується про соціальний захист цих людей. Нашим завданням є об’єднати в єдину систему зусилля держави й суспільства задля захисту та забезпечення їх прав», – зауважила Людмила Сірко.

Під час зустрічі було обговорено низку питань щодо можливості реальної допомоги особам з інвалідністю, зокрема, щодо їх соціального захисту, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, відшкодування вартості за самостійно придбані технічні та інші необхідні засоби реабілітації, стан виконання відповідних індивідуальних програм реабілітації.

Йшлося й про сучасні зміни у законодавстві з питань реалізації прав осіб з інвалідністю, фінансове забезпечення заходів щодо соціальної захищеності цих людей, захист внутрішньо-переміщених осіб з інвалідністю та надання низки послуг для них у ЦНАПАх.

Важливими є й питання впровадження індивідуальних програми реабілітації людей з інвалідністю, забезпечення працевлаштування цих людей, зокрема й створення необхідних робочих місць.

Учасники наради, а саме представники громадських організацій з питань захисту прав інвалідів, мали можливість поставити запитання фахівцям і отримати вичерпну відповідь.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux