Людмила Сірко зустрілася з представниками швейцарської організації допомоги дітям «Terre des hommes» та Благодійного фонду «СОС Дитячі містечка «Україна»

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася робоча зустріч із представниками Благодійного фонду «СОС Дитячі містечка «Україна» та швейцарської організації допомоги дітям «Terra des homes». Захід відбувся за участю фахівців департаменту охорони здоров’я ОДА, управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій  облдержадміністрації та обласної служби у справах дітей.  Під час зустрічі обговорювали питання надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним людям.


«Міжнародні донори, які працюють із дітьми внутрішньо переміщених осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, у дитячих будинках сімейного типу та дітьми, які прибули на Прикарпаття  з інтернатних установ, потребують особливої уваги. Наші партнери запропонували проведення тренінгових занять, облаштування сенсорних та комп’ютерних кімнат. Співпрацюючи із ними - міжнародними донорами, обласна військова адміністрація  вирішує питання щодо забезпечення ВПО житлом», - зауважила Людмила Сірко.

Посадовця розповіла про роботу щодо залучення необхідних фінансових ресурсів задля проведення поточних та капітальних ремонтів закладів, де проживатимуть ВПО, залучення для цього благодійних фондів, громадських організацій та волонтерів: «Ми відчуваємо вашу підтримку та розраховуємо на подальшу співпрацю, щоби надати необхідну допомогу внутрішньо переміщеним людям. Все більше людей, які проживають у тих областях, де ведуться активні бойові дії, приїжджатимуть на Прикарпаття. Тільки спільно нам вдасться вирішити їхні проблеми».


Зауважувалося, що у зв’язку із підготовкою до опалювального сезону необхідно оснащувати житло переселенців електрообігрівачами, генераторами та бойлерами.

Обговорювали питання щодо забезпечення дітей та усіх переселенців, які проживають на Прикарпатті, харчуванням, медикаментами, засобами гігієни, одягом,  взуттям та необхідними канцтоварами.

Йшлося й про обладнання  дитячих майданчиків за підтримки Благодійного фонду «Terra des homes». 

«Ми щоденно вивчаємо потреби щодо надання важливої допомоги для проживання дітей переселенців на Прикарпатті та активно допомагаємо їм.  Завдяки нашій ефективній співпраці  із міжнародними партнерами ми створимо всі умови задля ефективної підтримки усім потребуючим у складний час війни», - розповіла Людмила Сірко.

Більше фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux