Людмила Сірко зустрілася із представниками Агентства США з міжнародного розвитку USAID

За допомогою міжнародних організацій, волонтерів, соціальних партнерів ми вирішуємо надважливі проблемні питання щодо захисту та підтримки українців, які приїхали на Прикарпаття з інших регіонів України, де проходять активні бойові дії. Про це розповіла заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко під час зустрічі із представниками Агентства США з міжнародного розвитку USAID.  Цей захід відбувся за участю депутата обласної ради Марії Савки та представників проєкту «Зміцнення громадської довіри».

Йшлося про визначення потреб внутрішньо переселених осіб, надання їм необхідної допомоги у співпраці із Агентством США міжнародного розвитку USAID, залучаючи територіальні громади, громадські організації та волонтерів.

«Зараз ми спрямовуємо багато зусиль задля надання допомоги внутрішньо переміщеним людям. На Прикарпатті прийняли понад 146 тисяч переселенців.  Одним із найважливіших завдань для нашої області – це забезпечити оперативне вирішення проблемних питань переселенців. В області налагоджена робота щодо облаштування для них житла. Внутрішньо переміщеним людям Прикарпаття допомагають міжнародні благодійники, територіальні громади, громадські організації, волонтери. Також організовано роботу  мобільних бригад, які надають юридичну психологічну та інші допомоги переселенцям», - зауважила Людмила Сірко.

Також посадовиця розповіла про роботу релокованих підприємств, які наповнюватимуть місцеві бюджети громад, забезпечать робочими місцями внутрішньо переміщених людей та місцеве населення.

Представники Агентства США з міжнародного розвитку USAID висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним особам, зокрема, щодо облаштування їх житла, забезпечення необхідною побутовою технікою та іншим.

«Завдяки нашій співпраці визначатимуться потреби щодо надання необхідної допомоги Івано-Франківському регіону задля вирішення організаційних питань належного прийняття внутрішньо переміщених осіб.  Ми робимо усе для того, щоби вони проживали у комфортних умовах та були забезпечені всім необхідним», - наголосила Людмила Сірко.

Більше фото за посиланням.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux