Людмила Сірко зустрілась із родинами полеглих оборонців із Тисменицької, Загвіздянської та Лисецької громад

Сьогодні в Івано-Франківській ОДА, в залі засідань, під керівництвом заступниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко відбулася зустріч із родинами Героїв, які загинули в російсько-українській війні.

До обговорення проблемних питань долучилися радник голови ОДА Володимир Веркалець, начальник управління з питань ветеранської політики ОДА Роман Примич, в.о. голови Івано-Франківської райдержадміністрації Дмитро Мариневич,  представники відділу звернень громадян облдержадміністрації, голови територіальних громад, працівники управління соціального захисту населення, представники територіальних громад, відповідальні за соціальний захист населення, та члени родин загиблих (померлих) захисників України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв, які загинули під час повномасштабного вторгнення російських терористів.

«Великий біль та сумна звістка  у свій час прийшла і у ваші родини, бо ви втратили найдорожче  - своїх синів та чоловіків. Сьогодні заради світлої  пам'яті про наших янголів ми повинні  бути разом, вирішувати всі нагальні проблеми, які вас турбують. Будьте певні - ми не залишимо вас на одинці з бідою», - зазначила Людмила Сірко.

Людмила Сірко розповіла про  проєкти «Турбота про родину Героя» та «Доступні ліки». А також окреслила роботу новоствореного управління ветеранської політики, яке очолює ветеран війни Роман Примич.

Своєю чергою Роман Примич поінформував присутніх про соціальні пільги, доступні членам родин загиблих Героїв відповідно до чинного законодавства України.

Захід  відбувся у форматі діалогу, де кожен зміг висловитись, отримати відповіді на запитання. Обговорили стан соціального та юридичного захисту родин загиблих Героїв, а саме: оформлення  соціальних та пенсійних виплат для родин загиблих;  безкоштовне лікування родин; компенсації виплат на комунальні послуги; пільги для дітей, батьки яких зникли безвісти; отримання коштів за загиблого брата; проходження ВЛК та особливості проведення ДНК-експертиз.

Додамо, що з графіком проведення виїзних засідань робочої групи з організації надання допомоги членам сімей загиблих ветеранів війни можна ознайомитися на офіційному вебсайті ОВА за посиланням http://surl.li/qmfui, а також на офіційних сторінках соціальних мереж територіальних громад.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux