Людмила Сірко взяла участь в онлайн слуханнях щодо допомоги військовослужбовцям Збройних сил України та їхнім сім’ям
опубліковано 30 березня 2023 року о 10:00

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, директор департаменту соціальної політики ОДА Володимир Лемчак та начальник відділу Міністерства у справах ветеранів в Івано-Франківській області Володимир Веркалець взяли участь у тематичних онлайн-слуханнях «Соціальний захист, надання окремих статусів Захисникам/Захисницям України та членам їх сімей».

Захід відбувся під керівництвом голови підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народного депутата України Анатолія Остапенка та за участю представників Офісу Президента України, керівників міністерств, відомств, обласних військових адміністрацій, громадських діячів і науковців.

Обговорювали проблемні питання, які виникли з 24 лютого 2022 року, в час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Йшлося про соціальне забезпечення осіб та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, які стали на захист суверенітету, територіальної цілісності нашої держави, брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення, інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та проблемні питання щодо оформлення документів вказаної категорії осіб задля набуття окремих статусів.

Насамперед говорили про важливі законодавчі та урядові рішення, які створюють можливості задля забезпечення соціальних гарантій та соціального захисту Захисників і Захисниць України. Мовилося про внесення змін до Порядку надання статусу учасника бойових дій, зокрема щодо отримання цього статусу Захисниками та Захисницями, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України.

Наголошувалося на важливості опрацювання на законодавчому рівні питань щодо отримання статусів ветеранів війни Захисниками України, які стали на захист нашої держави з 24 лютого, гарантії їх соціального захисту, конкретизацію документів, на основі яких визначаються статуси учасників бойових дій, інвалідів війни та учасників війни. Обговорювалися питання затвердження, розробки відповідних методичних рекомендацій щодо цих статусів, роботу відомчих комісій, розгляд та аналіз звернень громадськості з цих питань.

Зауважувалося, що у пріоритеті зараз також і соціальний захист сімей загиблих, забезпечення їм виплат соціальних допомог та призначення пенсій у зв'язку із втратою годувальника та відповідне оформлення документів. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux