Людмила Сірко взяла участь у презентації проєкту «Розбудова можливостей цифрового підприємництва для людей похилого віку за допомогою інноваційної системи навчання»

У понеділок, 4 липня,  у науковому містечку «Нова Енергія» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу презентували  онлайнпроєкт eDigiStars  «Розбудова можливостей цифрового підприємництва для людей похилого віку за допомогою інноваційної системи навчання».

Проєк реалізується  у рамках Дунайської транснаціональної програми  «Interreg». У ньому задіяні 19 партнерів у  восьми  країнах дунайського регіону. 


В Україні його впроваджують Державна служба зайнятості, представники промислових підприємств, інноваційної сфери, обласних державних адміністрацій, освітніх навчальних центрів, університетів.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, яка взяла участь у презентації, привітала учасників проєкту та наголосила на важливості  таких навчань. Адже в усіх державах мають місце  схожі проблеми: старіння населення, брак кваліфікованої робочої сили, особливо із застосуванням   інформаційних технологій.


 «Сьогодні інформаційні технології присутні у всіх  сферах нашого життя. Проєкт, який впроваджується представниками «Нової енергії»,  допоможе  людям «50+»   зануритися у світ цифровізації та сучасних технологій. Оскільки учасники проєкту перебувають у пошуку роботи, здобуті знання допоможуть їм і при самореалізації,  і при створенні власної справи», - зазначила посадовиця.


  Людмила Сірко запросила учасників заходу до участі у новій локації – проєкті з підтримки  підприємницької ідеї. За її словами, на обліку в обласному центрі зайнятості  зареєструвалося близько 2800 внутрішньо переміщених осіб, 1160 із них отримали статус безробітного. Тому такі  проєкти  сприятимуть працевлаштуванню людей із числа ВПО.


Проректор із науково-педагогічної  роботи  ІФТУГ  Максим Карпаш та голова правління  ГО «Бюро розвитку, інновацій і технологій», співзасновниця Наукового містечка «Нова Енергія» Ірина Дарвай розповіли  про мету та завдання проєкту. Зокрема, акцентували увагу на розширенні можливостей людей похилого віку «50+» на цифровому ринку праці для підвищення їх рівня самозайнятості, формування кваліфікованої робочої сили з новими цифровими кометенціями для бізнесу і соціальної сфери.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux