Людмила Сірко відвідала загальноосвітні навчальні заклади Верховинщини

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, перебуваючи із робочою поїздкою на Верховинщині, відвідала Буковецьку гімназію, Криворівнянський та Красноїльський ліцеї.  

Спілкуючись з керівниками закладів освіти, вона оглянула приміщення і обговорила матеріально-технічне забезпечення цих шкіл та проблемні питання, задля вирішення яких необхідна допомога органів виконавчої влади та міжнародних благодійних організацій.  

«Відрадно те, що всі загальноосвітні навчальні заклади Верховинського району розпочали офлайн-навчання з першого вересня цього року. Були підготовлені захисні укриття, які відповідають вимогам. Однак вирішення потребує питання покращення підвезення дітей до шкіл у гірських місцевостях, оскільки є школи, автобуси яких були передані Збройним силам України, - розповіла Людмила Сірко. - Зараз триває підготовка закладів освіти до роботи в опалювальний сезон. Необхідно закупити генератори задля проходження сталого опалювального сезону».  

Під час зустрічі обговорювали роботу пансіонатів при школах для діток, що добираються із віддалених сіл, які розташовані від семи до десяти кілометрів. Такі пансіони у навчальних закладах І-ІІ ступенів не передбачені, однак у гірських населених пунктах вони є необхідними. Приміщення таких пансіонів є на територіях шкіл Верховинщини.  

Йшлося про необхідність проведення там капітальних та поточних ремонтів задля створення зручних умов проживання для діток, котрі добираються на навчання та внутрішньо переміщених осіб. У приміщеннях пансіонів на територіях Криворівнянського ліцею та Буковецької гімназії зараз проживають ВПО та існує потреба у їх забезпеченні побудовою технікою, медикаментами, теплим одягом, продуктами харчування та планшетами для дітей переселенців.  


«Перед нами постають нові непрості виклики та завдання. Саме зараз, під час війни якісно та згуртовано співпрацюють органи влади, військові, волонтери та міжнародні благодійні фонди. Війна в нашій країні згуртувала не тільки українців, але й весь світ, свідченням чого є постійна допомога та підтримка. Завдяки налагодженій спільній роботі ми будемо робити усе, щоби вирішувати проблемні питання щодо організації навчання в осінньо-зимовий період та надання допомоги внутрішньо переміщеним людям», - наголосила Людмила Сірко.

Більше фото за посиланням.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux