Людмила Сірко: У Бурштинській територіальній громаді відкрили простір дружній до дитини

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь у відкритті простору дружнього до дитини, який облаштували у Палаці культури «Прометей» м. Бурштин. Цей захід відбувся за участю голови Бурштинської територіальної громади Василя Андрієшина, представників громадської організації «Стан», працівників будинку культури «Прометей» та креативної команди дитячого простору.

«Українці – це непереможна нація, яка гідна перемоги та миру. Обласна військово адміністрація співпрацює із міжнародними донорами. Дякуючи нашим благодійним партнерам, які з перших днів війни надають необхідну допомогу внутрішньо переміщеним людям, відкрили такий необхідний дружній простір, - наголосила Людмила Сірко, розпочинаючи захід, - Бурштинська територіальна громада від початку повномасштабної війни прийняла дві тисячі переселенців. Щиро втішена, що у Бурштині облаштований такий дитячий простір, де організовуватиметься цікаве та змістовне дозвілля для українських діток. Тут відбуватимуться різнопланові майстер-класи, творчі , розважальні, цікаві культурно-мистецькі заходи та онлайн-події. Також проводитиметься важлива соціально-психологічна робота із дітьми та батьками».

Дружній простір для дитини облаштований завдяки проєкту «Відповідь на кризу в Україні - 2022», який реалізовується Громадською організацією «СТАН» у партнерстві з чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» та завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Канади.

У приміщені дружнього простору для дитини були проведені необхідні ремонтні роботи. Центр оснащено меблями та технікою, зокрема, ноутбуками, навушниками, проєкторами, роутерами, принтерами, стереосистемою та столами для навчання. Щодня тут відбувається багато різних розвиваючих та цікавих занять. Дітки Бурштинської територіальної громади та внутрішньо переміщених людей мають можливість розвиватися завдяки цим організованим гурткам та заняттям. І надважливо, щоб усі умови були комфортними. Тому тепер у них є значно більше простору та спеціалізовані кімнати для занять, які обладнані всім необхідним.

Людмила Сірко побажала Бурштинській громаді й надалі реалізовувати такі надважливі та цікаві проєкти, співпрацюючи із міжнародними благодійними організаціями. Також посадовця розповіла про можливості допомоги дітям, які втратили свої домівки та прибуватимуть на Прикарпаття з окупованих територій нашої країни, і забезпечення їх необхідною опікою.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux