Людмила Сірко: Спільними зусиллями органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів організовуємо роботу щодо запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулося засідання «круглого столу» Міжвідомчої ради облдержадміністрації з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Захід відбувся за участю фахівців структурних підрозділів обласної військової адміністрації, правоохоронних органів, обласних управлінь, служб та відомств.

На засіданні розглянули питання щодо реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми. Йшлося й про інформаційно-просвітницькі  заходи щодо  Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, а також організацію заходів з протидії домашньому насильству  та гендерній дискримінації за ознакою статі.

«Спільними зусиллями ми можемо досягнути результатів. Кожна з присутніх служб здійснює необхідні заходи задля запобігання торгівлі людьми та домашньому насильству. У зв’язку із військовим  станом, який зараз є в нашій країні, ця проблематика не зникла, а навпаки ще більше загострилася. Багато людей виїжджають за кордон, що становить небезпеку і загрозу, зокрема, сприяє поширенню такому явищу як торгівля людьми. Є й багато випадків агресії російських військовослужбовців, які знущаються над українським населенням  - жінками та дітьми, які проживають на окупованих територіях. Наші правоохоронні служби не завжди можуть зреагувати на ці злочинні випадки», - зауважила, розпочинаючи засідання, Людмила Сірко.

Посадовиця розповіла, що 18 жовтня відзначатиметься Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з негативним феноменом - торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація цієї проблеми  - запорука успішної боротьби з торгівлею людьми.

Наголошувалося на важливості проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи задля привернення уваги громадськості до проблем протидії торгівлі людьми в області. Йшлося про важливість надання необхідної підтримки й допомоги постраждалим від торгівлі людьми та насильства у сім’ї.


Під час зустрічі розповіли про створення й роботу шелтерів за підтримки міжнародних громадських організацій, що відкриють свої двері для жінок з дітьми, які постраждали від домашнього насилля. У Лисецькій територіальній громаді вже працює шелтер святої Ольги, де знайшли підтримку не тільки переселенки з дітьми, але й жінки, котрі зазнали домашнього насильства. Такий шелтер запрацює й у Солотвинській територіальній громаді.

Йшлося й про діяльність міжнародних благодійників, зокрема й «Карітас Україна», яка організовує роботу щодо надання медичної, соціальної та психологічної допомоги соціально незахищеним верствам населення.

Обговорювали питання проведення  спецкурсів для психологів, соціальних психологів щодо протидії торгівлі людьми, залучення  міжнародних організаціями задля їх проведення. Слід додати, що увагу необхідно приділяти не тільки ВПО, але й українцям, які виїхали за кордон. Важливо залучати фахівців-психологів і у територіальні  громади.  

Зауважувалося, що структурні підрозділи обласної військової адміністрації, правоохоронні органи, обласні  служби організовують  необхідні заходи задля протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству, а також забезпечення надання якісних соціальних послуг постраждалим особам.

За результатами засідання будуть розроблені рекомендації для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо покращення роботи з вищезазначених питань.

Більше фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux