Людмила Сірко провела нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА, обласних департаментів, служб та управлінь

Розпочинаючи нараду,  заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зауважила, що 2023 рік має бути переможний для нашої України.  

«Ми тримаємо наш тиловий фронт, підтримуючи громадян, для яких наша область стала прихистком, а також Збройні сили України, постраждалі регіони та допомагаємо підприємцям із релокацією. Докладаємо максимум зусиль, щоби наблизити нашу Перемогу», - зазначила  Людмила Сірко.

На нараді було акцентовано увагу на реалізації соціально-гуманітарних та медичних  програм в області, вчасних бюджетних виплатах допомог та співпраці із благодійними фондами задля надання необхідної допомоги ВПО.

Обговорювали питання системи призначення, нарахування та виплати пільг та субсидій Пенсійним фондом України. Наголошувалося також на важливості організації роботи щодо  оцифрування трудових книжок та електронізації пенсійних справ. Йшлося й про виплати заробітної плати працівникам підприємств-боржників під час дії воєнного стану, допомогу переселенцям із працевлаштуванням,  підприємницькі та інвестиційні гранти на відкриття власної справи.

Значну увагу було приділено напрямкам роботи служби у справах дітей ОДА щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, їх матеріально-технічному забезпеченню, захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, а також банку даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, сімей потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів в єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти».

Важливим  питанням, яке було розглянуто на нараді, - здійснення гуманітарного супроводу внутрішньо перемащених людей, сімей, які виховують прийомних дітей благодійними організаціями, забезпечення соціальних закладів області  генераторами, завезення для цих сімей необхідної побутової техніки,  надання спальних наборів, засобів гігієни, продуктів харчування тощо.  

Йшлося й про проведення семінарів  щодо підготовки фахівців із соціальної роботи для територіальних громад.

Обговорювали реалізацію державних та місцевих програм щодо соціальної підтримки військовослужбовців, учасників АТО, сімей постраждалих, загиблих у бойових діях та зниклих безвісти, а також про надання необхідної медичної допомоги військовослужбовцям у лікувально-профілактичних закладах області та забезпечення їх медичними препаратами.

На завершення наради Людмила Сірко дала відповідні доручення керівникам та фахівцям профільних структурних підрозділів ОДА, обласних департаментів, служб та управлінь щодо вирішення проблемних питань, які обговорювалися на нараді.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux