Людмила Сірко провела нараду із керівниками профільних структурних підрозділів обласних управлінь та структурних підрозділів обласної військової адміністрації

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада з керівниками профільних структурних підрозділів ОДА, обласних управлінь та служб.

Розпочинаючи нараду, Людмила Сірко зауважила: «Івано-Франківська область – це тилова область, де впроваджується надзвичайно багато добрих справ. У складній воєнний час держава закуповує високоякісне медичне обладнання задля того, щоби наші лікарі мали можливість надавати воїнам Збройних сил України, прикарпатцям та внутрішньо переміщеним людям якісні медичні послуги».

Під час наради обговорювали питання надання необхідної медичної допомоги військовослужбовцям у лікувально-профілактичних закладах області. Важливо, що заклади охорони здоров’я  забезпечені медичними препаратами та медичним обладнанням задля надання безоплатної медичної допомоги  військовослужбовцям Збройних сил України.  

Йшлося й про рівень захворюваності населення на коронавірус. Зауважувалося, що захворюваність на на COVID-19 не є високою. Наповненість ліжок у лікарнях складає 15,3%. Наголошувалося на важливості вакцинації населення області. Для цього у медичних закладах області наявні вакцини  Pfizer та CoronaVac. Відповідно до офіційних рекомендацій, людина, яка отримала щеплення CoronaVac може отримати бустер CoronaVac або Pfizer. Ефективність після трьох доз CoronaVac складає 88-90%. Після CoronaVac плюс бустер Pfizer - ефективність в середньому 92-95%.

Важливим також є питання  щодо реформування системи надання пільг та субсидій.  Зокрема, передача функцій органам Пенсійного фонду України щодо  призначення, нарахування та виплати пільг та житлових субсидій. Передбачається проведення соціальних виплат за принципом екстериторіальності через єдину виплатну агенцію – Пенсійний фонд України, якою буде здійснюватися адміністрування житлових субсидій, а також пенсій.  Обговорювали й організаційні питання роботи щодо оцифрування трудових книжок.  

На нараді розповіли і про урядові соціальні програми для ВПО, соціальні виплати з державного бюджету, гуманітарні допомоги для переселенців, які надають міжнародні благодійники,  фінансову підтримку обласної влади, облаштування соціальних закладів для проживання ВПО. 

Розглянули  й організаційно-правові умови соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, й дітей ВПО даних категорій, надання їм соціальної, психологічної, юридичної допомог, а  також питання діяльності служб у справах дітей у територіальних громадах.

Йшлося й про роботу Івано-Франківського обласного центру зайнятості, управління Держпраці в області та Івано-Франківського відділення УВД ФССУ.

На завершення  наради Людмила Сірко  дала відповідні доручення керівникам  обласних управлінь  та структурних підрозділів ОДА  щодо  вирішення  проблемних питань, які обговорювалися на нараді.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux