Людмила Сірко: Основну увагу зосереджуємо на підтримці дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, тих, хто перебуває у лікувальних і соціальних закладах

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь в онлайн-зустрічі з представниками міжнародних організацій, які працюють на Прикарпатті та втілюють свої проєкти у сфері захисту дітей. Це перша організаційна зустріч суб-кластеру із захисту дітей, яка покликана координувати роботу у цьому напрямку задля належного забезпечення потреб дитячого населення з числа ВПО.

Посадовиця акцентувала увагу на важливості такої гуманітарної допомоги, адже в область продовжують переміщатися люди із зони активних бойових дій, зокрема, діти з особливими потребами, діти з інвалідністю та із малозабезпечених родин.

«Хочу звернути увагу наших донорів на нагальні потреби ВПО, які сьогодні набувають актуальності, - зазначила Людмила Сірко. – Продукти харчування, сезонні теплі речі, канцелярські товари, а особливо планшети для організації навчального процесу, адже 3200 дітей  із числа ВПО мають намір навчатися у наших закладах освіти. Також необхідні електрообігрівачі, бойлери, генератори, адже у місцях компактного проживання переселенців тривають ремонтні роботи та підготовка до осінньо-зимового періоду».


Учасники зустрічі ознайомилися із мапою присутності організацій на Івано-Франківщині в розрізі районів та обговорили актуалізацію охоплення дітей соціально вразливих категорій гуманітарними проєктами, таким як: надання психологічної і правової допомоги, облаштування дитячих просторів, інтерактивних кімнат для навчання, допомоги дітям і батькам тощо. Наголошувалося на важливості співпраці влади та громадянських інституцій щодо розробки і впровадження благодійних проектів. Досягнуто домовленості про проведення регулярних зустрічей задля координації роботи у цьому важливому напрямку.

«Обласна військова адміністрація основну увагу зосереджує на підтримці дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, тих, хто перебуває у лікувальних і соціальних закладах. З цими категоріями ми працюємо від початку повномасштабної війни. Дякуємо вам за допомогу і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», - наголосила Людмила Сірко.

Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux