Людмила Сірко обговорила з представниками благодійної організації «Terre des Hommes» перспективи літнього оздоровлення дітей із числа соціально вразливих категорій

В Україні триває війна. Однак питання літнього оздоровлення дітей, особливо соціально-вразливих категорій, перебуває під постійною увагою органів влади Прикарпаття.

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з представниками «Terre des Hommes» - міжнародної благодійної гуманітарної організації з прав дітей під егідою Міжнародної федерації (Швейцірія), незалежні організації якої представлені у Канаді, Данії, Франції, Німеччині, Італії, Люксембурзі, Нідерландах, Швейцарії, Іспанії та Сирії. В Україні вона діє з 2015 року.

Представники «Terre des Hommes» уже відвідали ряд районів області, ознайомилися з умовами перебування внутрішньо переміщених людей, задоволенням їх гуманітарних потреб, організували тренінги для представників соціальних служб щодо роботи з дітьми соціальних категорій.


Людмила Сірко детально розповіла міжнародним донорам про заходи, які здійснює влада для вирішення соціальних проблем ВПО, зокрема дітей. За її словами, із 145 тисяч ВПО, 46 тисяч – діти до 18 років. З них 272 – діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 97 - переміщено без супроводу батьків. Також на Прикарпаття переїхали 24 дитячі будинки сімейного типу, 12 прийомних сімей, сім’ї піклувальників, в яких виховуються майже 300 дітей. «Головне завдання для нас сьогодні – організувати літнє оздоровлення дітей ВПО, малозабезпечених категорій, сиріт, та тих, у кого батьки загинули під час бойових дій, - наголосила Людмила Сірко. – Ми співпрацюємо з 15 оздоровчими таборами області. Тому для нас дуже важливим є залучення донорської допомоги для того, щоби придбати путівки і якомога більше діток змогли відпочити цього літа».


За результатами зустрічі досягнуто домовленості про основні напрямки співпраці – це і надання фінансової допомоги, і проведення різних тренінгових заходів із залученням представників Молодіжних рад та соціальних працівників на місцях.

 Додамо, що з першого серпня оздоровча кампанія для соціально-вразливих дітей розпочнеться в оздоровчих закладах «Прикарпатські мрії» (Печеніжинська тергромада), «Перлина Придністров’я» (Городенківська ТГ), «Перлина Карпат (Калуська ТГ) та відпочинкових комплексах у Яремчанській та Верховинській громадах.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux