Людмила Сірко: Необхідна фахова соціально-психологічна реабілітація людям з особливими потребами

Центр надання соціальних послуг «Довір’я» у Бурштині – це місце, де люди з інвалідністю отримують необхідну фізичну та психологічну реабілітацію. Заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмила Сірко ознайомився із роботою центру та поспілкувався із його керівництвом.

«В області приділяється велика увага людям з особливими потребами. На сьогодні є понад двадцять тисяч осіб з інвалідністю, з них сім тисяч – це дітки. 317 батьків виховують дітей з інвалідністю та подали заявки на їх реабілітацію. Переконана, що такі сім’ї повинні активно звертатися у структурні підрозділи соціальної політики та соціальних працівників територіальних громад, щоби дітей направляли на необхідну навчально-психологічну реабілітацію», - наголошувала Людмила Сірко.

Посадовиця розповіла, що центр надання соціальних послуг «Довір’я » – це гарний приклад ефективної навчально-психологічної та реабілітаційної роботи. Тут використовують сучасні методики, і це дає видимий результат. Найважливіше, що вихованцям допомагають інтегруватись у суспільство. Навчання у цьому центрі дозволяє людям віком від 8 до 35 років із особливостями фізичного та інтелектуального розвитку отримати необхідну фахову реабілітаційну допомогу, виявити їх здібності, побутові і соціальні вміння для найбільш повної інтеграції у життя суспільства.

Зауважувалося, що у цьому навчально-реабілітаційний центрі був проведений необхідний зовнішній та внутрішній ремонт будівлі, облаштована тераса, сенсорна кімната, інклюзивний дитячий майданчик, встановили сухий басейн. Також центр забезпечений необхідним інклюзивним обладнанням.

Як розповіли працівники центру, вихованці проходять тут необхідне реабілітаційне навчання. Покращення умов центру позитивно впливає на соціальну адаптацію дітей. Це допомагає особливим дітям розвиватися. Фахівці надають фаховий супровід як у цьому центрі, так і у формі програм домашніх відвідин. Важливою є корекційно-розвивальна робот для дітей.

«Робота саме таких реабілітаційних центрів, як центр «Довір’я», необхідна. У сучасних реаліях потреба психологічної допомоги є вкрай актуальною, адже фахова допомога потребуючим сприятиме їх психологічній реабілітації», – підкреслила Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux