Людмила Сірко: На Івано-Франківщині розглядають можливість облаштування інтерактивних, мультимедійних та сенсорних кімнат для ВПО

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із представницями Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «COC дитячі містечка  «Україна» та фахівцями департаменту охорони здоров’я,  служби у справах дітей обласної державної адміністрації.

Під час зустрічі обговорювали питання щодо облаштування інтерактивних та мультимедійних  кімнат для дітей внутрішньо переміщених людей.


«Для обласної військової адміністрації важливим є не тільки поточні та капітальні ремонти об’єктів, де мали би проживати внутрішньо переміщені особи. Актуальним зараз також є й облаштування інтерактивних кімнат для їх дітей, де вони могли би повноцінно навчатися. Ці кімнати забезпечуватимуться необхідною оргтехнікою задля того, щоби онлайн-навчання для дітей внутрішньо переміщених людей проходило в затишних та комфортних умовах. Важливим зараз є й облаштування необхідних  мультимедійних кімнат для дітей дошкільного віку», - зауважила Людмила Сірко.

Йшлося й про можливість створення сенсорних  кімнат задля надання якісних послуг для прикарпатських дітей та дітей внутрішньо переміщених людей в закладах охорони здоров’я області.


Представники Благодійного фонду «COC дитячі містечка  «Україна» висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним людям, зокрема, щодо облаштування інтерактивних, мультимедійних та  сенсорних кімнат у шкільних, дошкільних закладах освіти, прикарпатських санаторних закладах, де проживають діти переселенців.

«У зв’язку із великою кількістю внутрішньо переміщених дітей, - а це майже 46 тисяч, -   є потреба і в обладнанні сенсорних кімнат, яка допоможе медикам області надавати якісні послуги з діагностики.  Зараз розглядаємо обласні та місцеві заклади, де можна буде облаштувати такі кімнати. Хочу наголосити, що активна  позиція наших благодійних партнерів у даному питанні  – це успішний приклад  небайдужості до проблем внутрішньо переміщених людей», - зауважила Людмила Сірко.

Довідково

СОС Дитячі Містечка - благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Ця організація реалізує багато благодійних проєктів .  Одним із них є проєкт «Соціальна інфраструктура для внутрішньо-переміщених родин (комунікаційна назва «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді», за підтримки ЮНІСЕФ через Українську мережу за права дитини.

Продовження за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux