Людмила Сірко: На Івано-Франківщині облаштовують комфортне житло для внутрішньо переміщених людей

За допомогою громадських, міжнародних організацій, благодійних фондів, волонтерів та соціальних партнерів ми вирішуємо  багато проблемних питань щодо захисту та підтримки українців, які приїхали на Прикарпаття з інших регіонів нашої країни, де проходять активні бойові дії. На Івано-Франківщині облаштовують зручне житло для внутрішньо переміщених людей. Про це розповіла заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко під час зустрічі з представниками громадської організації «Металаб» в одному із соціальних закладів м. Івано-Франківська, де проживатимуть переселенці.

«На Прикарпатті належним чином організовано роботу щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених людей. Ми побували на одному із об’єктів, де працюють  міжнародні донори. Вони організували проведення необхідних  ремонтних робіт. Фінансування здійснюється за рахунок коштів благодійників. Переселенці, які проживатимуть у даному закладі, своїми руками також виконують ремонтні роботи», - розповіла Людмила Сірко. 

Зауважувалося, що велику кількість переселенців прийняли  школи та інші навчальні заклади. Щоби забезпечити їх житлом перед початком навчального року облаштовують інші соціальні приміщення - переплановають, ремонтують їх та, відповідно,  створюють усі умови для зручного проживання. 

Людмила Сірко разом із представниками громадської організації «Металаб» оглянули будівлю, де проживатимуть внутрішньо переміщені люди. Додамо, що у двоповерховій споруді, яка складається із трьох блоків, облаштована  кухня та їдальня. Тут планується  створити також і  соціальну їдальню. Довкола будівлі є і відпочинкова територія. Перший поверх буде пристосовано для людей з інвалідністю. 


Йшлося на зустрічі про обслуговування відремонтованих об’єктів, де проживають внутрішньо переміщені особи, а також залучення студентів професійно-технічних закладів освіти задля співпраці із міжнародними організаціями щодо допомоги внутрішньо переміщеним людям. Зокрема, у кухарських, будівельних, швейних та інших необхідних напрямках.

Окремо обговорено організацію різноманітних гуртків та майстер-класів для дітей переселенців.

Більше Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux