Людмила Сірко: Маємо можливість отримати якісні знання задля надання необхідної допомоги постраждалим від загарбницького насильства ворога

В Івано-Франківську відбулися тематичні тренінгові заняття «Налагодження механізму перенаправлення для вразливих ВПО та осіб, що постраждали від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно-зумовленого насильства для подальшого отримання допомоги у рамках проєкту «Безпека кожного у спільних рішеннях», які організувала Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» за підтримки Міжнародної організації з міграції.

Захід відбувся за участю заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, керівників центрів, де проживають переселенці, фахівців із соціальної роботи та центрів надання соціальних послуг. 

На початку тренінгових занять посадовиця розповіла про урядові соціальні програми підтримки ВПО, гуманітарні допомоги, які надають міжнародні благодійники, та фінансову підтримку обласної влади: «За оперативними даними, на Івано-Франківщину починаючи з перших днів війни переїхали більше ніж 148 тисяч людей. В нашій країні майже рік ведеться жорстока війна, яку розв’язала росія проти нашого мирного народу. Ми бачимо, що стрімко збільшується кількість постраждалих від загарбницького військового насильства ворога. Обласна військова адміністрація робить усе, щоби допомагати постраждалим, вирішувати їх проблемні питання, співпрацюючи із міжнародними благодійними організаціями, забезпечуючи їх житлом, обладнуючи необхідні шелтери, організовуючи тренінгові заняття для соціальних працівників, психологів, які працюють з ними та надаючи ВПО найнеобхіднішу допомогу».

Завдяки благодійному фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ, який є виконавчим партнером Міжнародної організації з міграції, в Івано-Франківську організований тренінг для керівників місць колективного поселення, соціальних працівників для того, щоби налагодити роботу з людьми, які проживають у місцях колективного поселення, навчити виявляти ту цільову аудиторію, з якою необхідно працювати та ефективно цим людям допомагати.

Йшлося про можливості Міжнародної організації з міграції щодо надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним людям щодо оренди житла, забезпечення їх необхідним одягом, засобами гігієни, медикаментами, надання їм юридичної, психологічної допомоги, забезпечення дітей переселенців планшетами, канцтоварами для навчання. Обговорювали питання індивідуального підходу у роботі з людьми, які внаслідок війни в нашій країні постраждали від експлуатації, тортур на окупованих територіях нашої країни, гендерно зумовленого, домашнього насильства, торгівлі людьми, а також з дітками, які були переміщені на Прикарпаття без супроводу дорослих. Організатори тренінгу розповіли, що в області є 87 колективних центрів. Йшлося про роботу керівників центрів із ВПО, надання переселенцям необхідної соціально-психологічної допомоги.

Зауважувалося, що зафіксовано надзвичайно багато випадків експлуатації людей, сексуального насильства, втягнення їх у збройні конфлікти, тортури з боку окупаційних військ. Усі ці люди можуть і повинні отримувати необхідну допомогу та підтримку, а задля цього важливо налагодити співпрацю із керівниками колективних центрів та соціальними працівниками територіальних громад.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux