Кухарі закладів загальної середньої освіти ознайомилися із сучасними методами приготування їжі

Департамент освіти і науки ОДА, опубліковано 28 березня 2025 року о 17:00

Підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Івано-Франківської області є одним із пріоритетних напрямів роботи, визначених у Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року.  

У межах реалізації Стратегії під егідою першої леді Олени Зеленської на базі Кулінарного хабу Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу розпочали навчання для кухарів закладів загальної середньої освіти.  

 У період з 24 по 27 березня агенти змін провели курси підвищення кваліфікації для 12 кухарів  закладів загальної середньої освіти.  

 Учасники ознайомилися:  

  • з оновленим меню  та сучасними методами його приготування   
  •  освоювали нові технології приготування та обладнання   
  •  отримали відповідні сертифікати  

Набуті кухарями шкільних їдалень знання та професійні компетентності сприятимуть формуванню навичок здорового харчування  серед здобувачів освіти та дозволять змінити підхід до культури харчування дітей.  

Слід зазначити, Кулінарний хаб було створено у 2024 році, і на його облаштування витрачено понад 2 млн 700 тис. грн, з них:  

  • 2 млн 537 тис. грн – з обласного бюджету   
  • 170 тис. грн – за кошти коледжу 

Завдяки цим курсам шкільне харчування стає смачнішим, кориснішим і сучаснішим! 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux