Івано-Франківська ОВА та Ощадбанк підписали меморандум про співпрацю

Як зауважила голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, цим документом задекларовано наміри Івано-Франківської ОВА, Івано-Франківської міської ради про допомогу бізнесу Прикарпаття, як місцевому, так і релокованому, щоб пройти важкі часи під час повномасштабної війни.

Спільними зусиллями заплановано розробити нові фінансові продукти, за рахунок яких підприємці області зможуть реалізовувати інноваційні проєкти, запускати виробництво нової продукції, оновлювати матеріально-технічну базу свого бізнесу та створювати нові робочі місця.

Клієнтів банку зможуть взяти участь у державних програмах підтримки бізнесу («Доступні кредити 5-7-9%», підтримка експортерів), грантовій програмі єРобота, міжнародних програмах (програма зі шпаркассе та кредитні гарантії від ЄІБ), партнерських програмах від виробників техніки, засобів захисту рослин тощо.

Ще один напрям – співпраця між місцевою владою та ощадбанком, в рамках якої банк розширить перелік пільгових програм кредитування, а місцева влада долучиться до здешевлення позик у рамках можливостей своїх бюджетів.

Угоди, подібні до підписаних сьогодні в Івано-Франківську, Ощадбанк уклав у Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Одеській областях, і є чимало прикладів, коли ця співпраця вже полегшила доступ бізнесу до кредитних продуктів банку.

Кількість та обсяг позик підприємцям - клієнтам Ощаду також планується збільшити завдяки діджиталізації процесу кредитування. Нещодавно банк запустив сервіс подання онлайн-заявок на позики під назвою ОщадБізнес. Завдяки інновації подання кредитної заявки для фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб здійснюється за лічені хвилини; отримати попереднє рішення можна за 24 години. Послуга передбачає надання банком попередньої оферти бізнес-клієнтам та отримання фінального рішення без відвідування банку. Важкий минулий рік став рекордним для обсягів підтримки українського бізнесу з боку Ощадбанку. Кредитний портфель клієнтів ММСБ протягом року збільшився на 90% – до 17,5 млрд грн.

В Івано-Франківському обласному управлінні Ощадбанку втричі збільшили за рік кредитний портфель (до 317 млн грн) та обсяг видач нових кредитів (до 380 млн грн); надали більше 340 млн грн кредитів за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» для 153 позичальників (вже цього року додалося 45 кредитів на суму 60 млн грн). Також серед досягнень – два проєкти з релокації бізнесу з небезпечних регіонів на суму 10 млн грн; майже 3,6 млн кредитів на енергонезалежність для 8 підприємств; - допомогу з отриманням грантів для 126 учасників програми єРобота в області, які залучили фінансування від уряду на суму 39 млн грн тощо.

«Підписаний меморандум надасть нашим підприємцям доступ до низки грантових програм. Вони дадуть можливість отримати кошти для підтримки та розвитку бізнесу, а також можливість реалізувати бізнес ідеї та наважитися на запровадження власної справи. Будуємо спільний економічний фронт задля підтримки малого і середнього бізнесу», – наголосила Світлана Онищук.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux