Івано-Франківська область у трійці лідерів за кількістю затверджених стратегій розвитку громад

Стратегічне планування в територіальних громадах є важливим етапом у процесі їхнього розвитку та забезпечення сталості та ефективності. За даними Мінінфраструктури станом на 01.01.2024 року Івано-Франківська область – серед трійки лідерів за кількістю затверджених стратегій розвитку громад.

Надання допомоги та підтримки з боку департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА відіграє важливу роль у процесі розвитку територіальних громад.

Ця підтримка здійснюється через проведення робочих нарад, зустрічей, семінарів із залученням експертів регіонального розвитку. Це допомагає громадам здобувати цінні знання, поради та кращі практики для успішного впровадження стратегій розвитку.

Багато громад в області розуміють важливість стратегічного планування та активно працюють над визначенням своєї майбутньої траєкторії розвитку. Станом на 01.01.2024 року із 62 громад розробили і затвердили стратегії 46, що становить 74 % від їх загальної кількості.

Згідно з Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій", сільські, селищні та міські ради мали забезпечити затвердження стратегій розвитку територіальних громад до 27 січня 2024 року. Проте, є громади, які ще не завершили цей процес.

На сьогоднішній день стратегії розвитку не затверджені: Войнилівською, Галицькою, Гвіздецькою, Єзупільською, Загвіздянською, Надвірнянською, Пасічнянською, Підгайчиківською, Поляницькою, Тисменицькою, Яремчанською громадами.

Важливо підкреслити, що громадам, які не затвердили свої стратегії розвитку, може загрожувати обмежене фінансування у майбутньому. Без чіткого стратегічного курсу та планування може виникнути ризик втрати можливостей для отримання фінансової підтримки та реалізації інфраструктурних проєктів.

Тому закликаємо всі громади, які ще не завершили процес розроблення своїх стратегій розвитку, негайно взяти цю ініціативу під контроль та активно працювати над розробкою та затвердженням стратегій, щоб забезпечити сталість, ефективність та зростання своєї громади у майбутньому.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux