Інтеграція надання адміністративних послуг дуже важливий компонент пакету реформ у децентралізації
опубліковано 11 листопада 2021 року о 13:05

Сьогодні Україна стає цифровою державою. Впроваджуються проєкти, які допомагають громадянам швидко отримувати послуги, покращувати якість роботи та об’єднує всі установи в єдину зручну й дієву онлайн-систему.

Завдяки реформі децентралізації влади та об'єднанню територіальних громад розширюються їх повноваження і можливості органів місцевого самоврядування.

Інтеграція надання адміністративних послуг дуже важливий компонент пакету реформ у децентралізації. Головне у цьому своєчасне, повне та якісне надання адміністративних послуг населенню.

Станом на 10 листопада 2021 року на Прикарпатті успішно функціонують 49 центрів надання адміністративних послуг. Днями в селі Устеріки Білоберізьської територіальної громади за участю керівництва облдержадміністрації відкрито 50-тий ЦНАП та перший в області «Дія – центр», де обладнано робоче місце для суб'єктів звернень із застосунком Дія.


«Дія – центр» – це сучасний державний сервіс із комплексом надання необхідних послуг для громадян. Зокрема, онлайн-консультацій з питань отримання базових послуг, а також можливість здійснювати оплату комунальних та банківських послуг та безоплатну правову допомогу тощо. Зручність та якість надання адмінпослуг, що сконцентровано в одному приміщенні, без черг та папірців – це, безумовно, успішний крок до розвитку діджиталізації суспільства», – підкреслив Богдан Футеко.


Варто зазначити, що на сьогодні в центрі адмінпослуг вже запроваджено надання 138 послуг, зокрема соціального та міграційного характеру, земельних питань. Цей перелік найближчим часом буде розширено.

Однією з ключових ідей ЦНАПу у селі Устеріки є інноваційний підхід до приміщення для прийому громадян, де обрано велику, світлу і відкриту залу з приємним та універсальним дизайном та створено безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю за концепцією відкритого простору. Тому участь у заході взяв представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській облдержадміністрації Микола Макар, який наголосив, що в сучасних комфортних умовах новоутвореного ЦНАПу Білоберізької тергромади дотримані рекомендації державних стандартів щодо забезпечення доступності для людей з інвалідністю та маломобільних груп.


Зазначимо, що в основному офісі ЦНАПу працюють 5 працівників та 4 – на віддалених робочих місцях у населених пунктах громади.


У ЦНАПі мають можливість отримувати адміністративні послуги 8920 осіб із 17 населених пунктів Білоберізької громади.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux