Громадські організації готують проєкт залучення інвестицій з метою реконструкції гуртожитку для переселенців

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, представниці ГО "Науково-дослідного та науково-практичного центру бізнесу, маркетингу і права" Ліліана Гораль й Ірина Перевозова, громадської організацій «Металаб» Тетяна й Анна  Пашинська, заступник директора департаменту освіти і науки ОДА Андрій Сташків відвідали гуртожиток  Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату,  де проводиться капітальний ремонт.

У даному приміщенні  є можливість поселення внутрішньо переміщених осіб з тих областей України, де ведуться бойові дії. Однак необхідно провести його реконструкцію.

Директор Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Василь Стефанишин розповів, що гуртожиток готовий на 75% до експлуатації та у разі завершення  ремонтних робіт, тут можна поселити внутрішньо переміщених осіб.

«Ми з перших днів російської агресії координуємо поселення переселенців на Прикарпатті. Сьогодні ми розглядаємо різні перспективи щодо ремонту приміщень, де є  можливості розмістити людей. Задля цього ми співпрацюємо із різними міжнародними громадськими організаціями, - зазначила Людмила Сірко. – У даному закладі необхідно завершити ремонтні роботи, провести реконструкцію електромереж, систем опалення. Також потрібно забезпечити електричними плитами, побутовою технікою, холодильниками, бойлерами та іншим сантехнічним обладнанням».

Представниці ГО "Науково-дослідного та науково-практичного центру бізнесу, маркетингу і права" та громадської організацій «Металаб» розповіли про ефективний досвід співпраці бізнесу, волонтерів і міжнародних організацій щодо реконструкції гуртожитку. Тому виникла ідея щодо відновлення та ремонту й інших об’єктів соціальної інфраструктури, які могли б приймати біженців, з тих областей України, де ведуться бойові дії, залучивши благодійні волонтерські кошти міжнародних організацій. Завдяки цьому візиту буде вивчено потреби та перспективи організації цієї роботи.

«Ми високо цінуємо вашу активну позицію у справах захисту наших громадян під час війни в Україні. Упевнена, що  ваша допомога – це приклад вашої небайдужості до проблем біженців», – зазначила Людмила Сірко.

Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux