Фахівці ОДА обговорили питання щодо змін у закладах охорони здоров’я Прикарпаття
Департамент охорони здоров’я ОДА, опубліковано 27 квітня 2023 року о 12:00

В департаменті охорони здоров’я відбулася робоча зустріч заступниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко, директора департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка і його заступника Володимира Дзьомбака з керівницею Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяною Кудик та іншими фахівцями НСЗУ.

Під час наради розглянули питання щодо Програми медичних гарантій та реімбурсації на 2023 рік, а також проаналізували проєкт спроможної мережі лікарень, зокрема Прикарпаття.

Йшлося й про контрактування закладів охорони здоров’я з Національною службою здоров’я України за ПМГ. Керівниця Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України вкотре наголосила, що заклади охорони здоров'я контрактуватимуться із НСЗУ при відповідності вимог до пакету.

Також учасники обговорили потенційні ризики та можливі проблемні аспекти при реорганізації закладів. Наразі йшлося про об'єднання обласної клінічної інфекційної лікарні та обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру з обласним фтизіопульмонологічним центром, а також обласного наркологічного диспансеру, психоневрологічної лікарні №2 з Прикарпатським обласним клінічним центром психічного здоров’я. Тому пізніше до наради долучилися й керівники саме цих закладів.

«В Україні і в нашій області зокрема триває трансформація системи охорони здоров'я, а будь-які зміни - це завжди нові виклики. Тому маємо все ретельно обговорити і врахувати всі ризики, а в кожному регіоні та для кожного закладу вони свої, - каже заступниця голови ОДА. - Власне тому такі наради доволі потрібні та важливі», - зазначила посадовиця.

Мовилося й про те, як буде відбуватися об'єднання пакетів і за яких умов може бути перерахунок їх вартості.

Крім того, фахівці наголосили на необхідності коректного внесення даних в систему.

«Основний пріоритет для нас - це якість надання медичної допомоги населенню Прикарпаття, - зазначив керівник ДОЗ ОДА Ігор Дмитренко. - Саме тому потрібна реорганізація деяких закладів для раціонального спрямування ресурсів для розвитку закладів охорони здоров'я області».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux