До Всесвітнього тижня інфомедійної грамотності «Всеосвіта» проведе онлайн-семінар
опубліковано 29 жовтня 2021 року о 14:11

Щорічно за ініціативи #ЮНЕСКО відзначають Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності. В Україні ця подія відбувається вже вдесяте, і триватиме з 24 до 31 жовтня 2021 року. Цьогоріч головна тема тижня – «Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».

Нині медіапростір є невіддільною частиною життя ледь не кожної людини. Ми є споживачами й творцями контенту і різної інформації у мережі. Однак поряд з освітніми матеріалами, корисною інформацією та розвагами, мережею поширюються й фейки, маніпуляції, збір даних. Тож однією з головних навичок сьогодення є вміння критично сприймати інформацію та опрацьовувати її.

Стрімкий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій та системи масмедіа у сучасному світі потребує цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними.

Для того, щоб вивести медіаграмотність в країні на державний рівень, а також, щоб вона стала важливою складовою державної інформаційної політики, в Україні до Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності проходитиме низка різномінітних ініціатив.

«Всеосвіта» за медіаобізнаність українських освітян. Тому у рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності для всіх педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів початкової, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти, ми підготували Всеукраїнський онлайн-семінар «Медіаграмотність як складова інформаційно-цифрової компетентності педагога».

На педагогів чекає чотири години актуальної й корисної інформації про медіаграмотність у закладах освіти, протягом яких вони дізнаються як захистити себе та своїх учнів від неправдивої чи маніпулятивної інформації у соцмережах.

Зокрема, вчителі отримають цінні знання щодо того, наскільки важливою для освітян є інфогігієна. Педагоги розкриють основні шляхи ефективного споживання, фільтрування та перевірки інформації у медіа та соціальних мережах. Освітяни здобудуть теоретичні та практичні знання з впровадження медіаграмотності у початкових, середніх, старших класах та за межами школи.

Ба більше, на всіх учасників онлайн-семінару чекає панельна дискусія, протягом якої вони разом разом зі спікерами обговорять проблеми та перспективи впровадження інфомедійної грамотності в освітній процес.

Тож запрошуємо кожного освітянина долучитися до семінару та зробити свій внесок у розвиток медіаграмотності в освіті та суспільстві: https://vseosvita.ua/seminar/10


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux