Для експортерів краю організували тренінг "Школа експортера"
опубліковано 08 листопада 2023 року о 14:35

В Івано-Франківську розпочався дводенний тренінг "Школа експортера" в рамках проєкту "Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні", який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 

На відкриття заходу, в якому беруть участь понад 30 представників експортоорієнтованих малих і середніх підприємств області, завітали голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук та її заступник Богдан Футерко.

 Зокрема, обговорюють: як зробити перші кроки у системних продажах за кордоном; необхідність експорту задля розвитку бізнесу; як створити стратегію, яка допоможе побудувати експорт; як скласти конкуренцію іноземним підприємствам.

«На розвиток малого і середнього бізнесу зараз багато очікувань, пов’язаних з економічним відновленням України, - підкреслила Світлана Онищук. - Попри повномасштабну війну малий та середній бізнес на Прикарпатті продовжує розвиватись, не призупинився й експорт товарів. Про це свідчать і цифри: Івано-Франківщина – у п’ятірці лідерів за кількістю новостворених фізичних осіб – підприємців».

Варто також додати, що  за результатами незалежного дослідження фахівців Open Data Bot «Фопономіка під час великої війни», з квітня 2022 року по вересень 2023 року їхня кількість зросла майже на 5 тисяч. 7 підприємств області ввійшли до списку перспективних малих і середніх компаній, які наростили обсяги експорту у період воєнного стану (за версією Forbes Ukraine Next250). 30 представників експортоорієнтованих малих і середніх підприємств.

У межах тренінгу для підприємців, які прагнуть масштабувати свій бізнес та вийти на іноземні ринки підготували відповіді на актуальні питання. Зокрема: як зробити перші кроки у системних продажах за кордоном; необхідність експорту задля розвитку бізнесу; як створити стратегію, яка допоможе побудувати експорт; як скласти конкуренцію іноземним підприємствам тощо.

Разом з тим у програмі заходу – ознайомчі візити на підприємства області, які активно займаються експортом продукції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux