Богдан Футерко відвідав Вигодську територіальну громаду

Днями з метою сприяння і налагодження комунікації заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко з представником Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю в  облдержадміністрації Миколою Макаром відвідали Вигодську територіальну громаду. 

Під час поїздки Богдан Футерко з моніторинговою групою оглянули прилеглу територію, приміщення ЦНАПу на предмет доступності для людей з інвалідністю і маломобільних груп населення та надано рекомендації щодо покращення та створення безбар’єрного середовища для громадян. 

Окрім того, посадовець ознайомився з роботою Центру надання адміністративних послуг Вигодської тергромади під час воєнного стану. На даний час адміністраторами Центру надається  217 адміністративних послуг, зокрема, у сферах державної реєстрації бізнесу, державної реєстрації речових прав на нерухоме  майно, реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання, послуги місцевого значення, земельні, соціальні та паспортні послуги.


Створено 10 віддалених робочих місць (ВРМ): с.Вишків, с.Ілемня, с.Кропивник, с.Лолин, с.Новоселиця, с.Новошин, с.Сенечів, с.Старий Мізунь, с. Підліски, с. Шевченкове. Зазначимо, ЦНАП громади підключений до інформаційної системи "Вулик", до системи електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ), а також отримано доступ до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Оформлення послуг соціального характеру адміністратори Центру здійснюють через програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальну громаду».


У головному офісі ЦНАПу облаштовано чотири робочі місця. Всі співробітники Центру та віддалених робочих місць пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене українськими та шведськими експертами Програми «U-LEAD з Європою». А також головний офіс обладнано за підтримки даної програми. Також в приміщенні ЦНАПу знаходиться комфортний дитячий куточок.

Поінформуємо, що на сьогодні у громаді зареєстровано 2165 внутрішньо переміщених людей в тому числі через застосунок «Дія» і оформлено 1279 заяв на отримання щомісячної соціальної допомоги від держави. Дана допомога надається відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 20 березня 2022 року № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». Для відвідувачів є можливість залишити відгук про свій візит до ЦНАПу. Для цього необхідно відсканувати QR-код, розміщений у Центрі, або натиснути кнопку «Залишити відгук» на мапі Дія.Центрів.  

ЦНАП – це місце, в якому доступно та оперативно можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги. 

Об’єднуємось, працюємо задля Перемоги України!  

Більше фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux