Богдан Футерко зустрівся з представниками Державної служби якості освіти України
опубліковано 30 серпня 2021 року о 15:30

Відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка з представниками Державної служби якості освіти України.

«Наше стратегічне завдання залучити більше освітян, експертів до взаємного оцінювання. Рівняючись на фінську та естонську системи освіти, залучення професійних спільнот є надзвичайно важливим. Вчителі, педагогічні колективи, об’єднання керівників закладів освіти впливають на формування освітніх професійних стандартів», – сказав заступник голови облдержадміністрації.


Під час зустрічі директор департаменту акредитації та моніторингу Державної служби якості освіти Іван Юрійчук презентував Богданові Футерку друге видання «Абетки для директора» – посібника про розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Оновлена «Абетка» видана за підтримки ініціативи «Система забезпечення якості освіти», яка впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe). Він також представив концепцію оцінювання якості освіти яка впроваджується державною службою якості освіти.


Начальник управління державної служби якості освіти в Івано-Франківській області Галина Микитюк зазначила, що роль Служби якості освіти України – в наданні об’єктивної неупередженої інформації, показати як реалізовується державна політика на рівні школи та громади через інституційні аудити. В період з 2019-2020рр. в Україні проведено 137 таких аудитів, 7 з них - в нашій області та 3 позапланові перевірки у закладах, де порушуються права учасників освітнього процесу. Цінність такого аудиту в тому, що є зрозумілим і прозорим алгоритм роботи.

Заступник начальника управління державної Служби якості освіти області Любов Касіян зазначила, що метою ефективної взаємодії та дієвої співпраці управління служби є: надання допомоги закладам освіти в організації та функціонуванні внутрішньої системи забезпечення якості освіти шляхом координації та надання рекомендацій; взаємодія з їх керівниками або уповноваженими особами; надання кваліфікованих консультацій з питань якості освіти учасникам освітнього процесу.


«Дуже важливим у ситемі освіти є створення інституційних аудитів якості забезпечення освітньої діяльності. У нас налагоджена тісна співпраця між державною службою якості освіти в Івано-Франківській області та департаментом освіти облдержадміністрації», – зазначив під час зустрічі директор департаменту освіти ОДА Віктор Кімакович.

Довідково

До нового 2021/2022 навчального року в межах державно-приватно-громадського партнерства Державна служба якості освіти України спільно з Асоціацією працівників дошкільної освіти та Цифровим видавництвом MCFR розробили електронний порадник для директора закладу дошкільної освіти «Як створити та розбудувати внутрішню систему забезпечення якості освіти».

«Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) є проєктом міжнародної технічної допомоги, що реалізується компанією Alinea International та фінансується Урядом Канади.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux