Богдан Футерко зустрівся із делегацією регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу
опубліковано 17 вересня 2021 року о 16:26

Заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко зустрівся з делегацією Львівського регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС).

Тема реформування цивільного сектору безпеки є надзвичайно актуальною для українського суспільства та одним із пріоритетних напрямів євроатлантичного курсу України.

«Переконаний, що робота Консультативної місії Європейського Союзу з питань цивільної безпеки (КМЄС) на регіональному рівні допоможе Україні розбудовувати професійну правоохоронну систему, орієнтовану на захист прав людини, прозору та ефективну судову систему. І головне - підніме рівень довіри суспільства до відповідних структур. Ми цінуємо всебічну підтримку Європейського Союзу, зокрема і у сфері цивільної безпеки, завдяки якій втілюються нові європейські стандарти і практики в правоохоронну систему», - зазначив Богдан Футерко.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація зацікавлена у реалізації спільних проєктів і відкрита до діалогу та сприятиме подальшому співробітництву. Про цілі місії розповіла пані Ханелоре Вальєр, голова Львівського регіонального представництва КМЄС (Німеччина). «Починаючи з 2014 року, місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини», - наголосила Ханелоре Вальєр.

Мандат КМЄС передбачає три напрямки діяльності:

• надання стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки для розробки стратегій сектору цивільної безпеки;

• підтримка імплементації реформ через надання практичних консультацій, тренінгів та реалізації інших проектів;

• співпраця для забезпечення координації реформ між українськими та міжнародними партнерами.

Команда міжнародних консультантів КМЄС здебільшого складається з представників країн Європейського Союзу. Досвідчені фахівці у сфері безпеки, поліцейської діяльності, судової системи, боротьби з корупцією, дотримання прав людини, зв’язків із громадськістю діляться своїм досвідом з українськими партнерами місії в рамках спільних зусиль щодо прискорення процесу реформування сектору цивільної безпеки.

На запитання членів делегації відповідали представники структурних підрозділів ОДА: Ігор Влашин- т.в.о. заступника начальника головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, Василь Артим – заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації, Ростислав Лавринович – заступник директора юридичного департаменту – начальник управління загального правового забезпечення ОДА, Геннадій Микитка – радник голови облдержадміністрації, Ігор Мельничук – голова Агенції розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux