Богдан Футерко: Знання дуже важко здобувати, але легко носити
опубліковано 01 вересня 2021 року о 17:10

Майже півтори тисячі першокурсників поповнили цьогоріч лави Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Символічно, що сьогоднішні урочистості збігаються із двома знаковими для вишу датами – 20 років тому ІФНТУНГ отримав статус «національного» та 250-річчя з початку промислового видобутку нафти на Прикарпатті.

Сьогодні на урочистості до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітали заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко, Ариєпископ і Митрополит Івано-Франківський Української греко-католицької церкви Володимир Війтишин, колишні випускники, батьки та студенти.

Звертаючися до першокурсників, ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський зазначив, що він щасливий за свідомий вибір фаху молодими прикарпатцями і студентами з інших областей України та закордонних юнаків і дівчат, які вирішили опанувати професії у навчальному закладі. Висококваліфіковані викладачі дадуть їм фахові знання і навички, щоб бути конкурентними на сучасному ринку праці та реалізувати себе у професії й зробити успішну кар’єру.

«Сьогодні особливий день для першокурсників і емоційно-хвилюючий для мене. 25 років тому я вступив до цього навчального закладу й пишаюся, що є випусником Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, – сказав на урочистостях заступник голови облдержадміністрації Богдан Футерко. – Університет є визнаним авторитетом у нафтогазовій галузі, тут надається велика увага високим технологіям, програмуванню. Пам’ятаймо, що в сучасному конкурентному світі знання є дуже цінною річчю. Знання дуже важко здобувати, але легко носити».


Присутні на урочистостях хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів на Сході України та поклали квіти до меморіальної стели загиблим студентам Тарасові Зозулі та Андрію Прошаку.

Родзинкою свята стала презентація талісмана Студентського парламенту – Грифона Фіро – міфічного персонажа, який поєднує у собі владу над повітрям та надрами.

Кращі досягнення університетської спільноти були відзначені грамотами і подяками, а найновіші видання викладачів та науковців представлені на книжковій виставці Науково-технічної бібліотеки у фойє університету.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux