Богдан Футерко відвідав Заболотівську територіальну громаду
опубліковано 16 лютого 2022 року о 13:45

Концепція реформування місцевого самоврядування дає можливість громадам покращити якість надання адміністративних послуг та створення безбар’єрного середовища для всіх категорій громадян.

Задля забезпечення ефективного надання адміністративних послуг суб’єктам звернення потрібні належні умови: доступність до інфраструктури та інформації, покращення якості надання адмінпослуг, просторий, комфортний офіс, можливість звернення в електронній формі.

У середу, 16 лютого, заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко з представником Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю в Івано-Франківській ОДА Миколою Макаром відвідали Заболотівську територіальну громаду.

Центр надання адміністративних послуг Заболотівської тергромади - це постійно діючий структурний підрозділ селищної ради, утворений у 2019 році відповідно до Закону України “Про адміністративні послуги” і функціонує за адресою: селище Заболотів, вул. Богдана Хмельницького, 6, із 2021 року. Охоплює 20 населених пунктів, кількість жителів - 19752.

ЦНАП налічує 17 працівників та 5 віддалених робочих місць, де надаються 119 видів адміністративних послуг через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адмінпослуг.

«У громадах повинні бути сучасні ЦНАПи, де можна отримати найнеобхідніші державні послуги, в тому числі послуги державної міграційної служби у комфортних умовах», - наголосив Богдан Футерко.

Додамо, що для ЦНАП Заболотівської селищної ради придбали обладнання для виготовлення паспортних документів у співфінансуванні 30% з місцевого бюджету і 70% за рахунок державної субвенції на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг.

Микола Макар звернув увагу, що практика організації діяльності мережі «прозорих офісів» впровадження новаторської форми, несе концептуальні зміни для надання послуг різним категоріям громадян, зокрема забезпечення

безперешкодного пересування людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Більше фото за посиланням.

Сайт ЦНАПу Заболотівської селищної ради.


Довідково.

Адміністративна послуга – результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків такої особи відповідно до закону (отримання дозволу, витягу, сертифіката, висновку, посвідчення та інших документів, реєстрація тощо).

Адміністративна послуга надається за зверненням фізичної або юридичної особи (суб’єкта звернення).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux